Jeep vrea sa accentueze sportivitatea lui Grand Cherokee. SUV-ul primeste o versiune S cu jante de 20 de inch

Jeep vrea sa accentueze sportivitatea lui Grand Cherokee. SUV-ul primeste o versiune S cu jante de 20 de inch
  • Jeep a lansat o versiune sportiva pentru Grand Cherokee
  • A fost botezata sugestiv S
  • Aduce mai multe imbunatatiri estetice
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a anuntat o noua versiune sportiva pentru SUV-ul Grand Cherokee. Acesta a primit in mare parte imbunatatiri estetice, iar gama de motorizari este compusa din aceleasi trei unitati.

Momentan, cel mai puternic Jeep Grand Cherokee pe care-l poti achizitiona este versiunea Trackhawk cu motor V8 Hellcat de 6.2 litri, care transmite ambelor punti 707 cai putere si 875 Nm cuplu. Insa ce faci daca vrei un Grand Cherokee aparent performant, insa nu chiar atat de extrem precum Trackhawk?

Ei bine, raspunsul vine de la brand-ul american care tocmai a anuntat lansarea unei versiuni sportive pentru acest model, pe care a botezat-o sugestiv S. Daca te intrebi ce este cu "aparentul" de mai sus, afla ca aceasta varianta nu aduce o crestere a puterii motorului, ci doar cateva imbunatatiri estetice.

Jeep Grand Cherokee S

Printre acestea amintim o grila putin restilizata, jante cu diametrul de 20 de inch si mai multe elemente de caroserie vopsite in negru, inclusiv iesirile duble ale sistemului de evacuare. Cu aceeasi nuanta se lauda si cateva echipamente de la interior, unde mai avem scaune din piele SRT, volan imbracat in piele, scaune spate incalzite si ventilate sau display-ul de 8.4 inch pentru sistemul de infotainment.

Singura modificare adusa departamentului tehnic este noua suspensie sport, astfel ca gama de motorizari ramane neschimbata. Cea mai accesibila unitate ramane cea de 3.0 litri Multijet si 250 de cai putere, urmata de V6-le de 3.6 litri si 286 de cai putere, iar versiunea de top dispune de un motor V8 de 5.7 litri si 352 de cai putere.

Jeep Grand Cherokee S

Indiferent de alegerea facuta, clientii vor primi o transmisie automata cu opt trepte si o gama larga de sisteme de asistenta, printre care Forward Collision Warning, LaneSense Departure Warning, Adaptive Cruise Control sau Blind Spot Monitoring cu functia Rear Cross Path Detection.

Constructorul american de automobile nu a publicat lista de preturi pentru noul Grand Cherokee S, si s-a limitat sa precizeze ca acesta va fi disponibil numai pe anumite piese europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe