Kia prezinta noul Stinger ca fiind cel mai rapid model din istoria companiei

Kia prezinta noul Stinger ca fiind cel mai rapid model din istoria companiei
  • Kia a lansat sedan-ul sportiv Stinger
  • Este cel mai rapid model din istoria brandului sud-coreean
  • In SUA va putea fi achizionat incepand din aceasta vara
Distribuie pe Facebook

Sud coreenii de la Kia se pregateste sa lanseze noul sedan sport Stinger in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Acesta este cel mai rapid model din istoria companiei si va putea fi achizitionat incepand din acesta vara in Statele Unite.

Dupa multe fotografii spion si filmulete in care ne-a tachinat cu viitorul lor sedan sport, constructorul sud-coreean de automobile a reusit sa transforme conceptul GT prezentat cu 6 ani in urma intr-o masina de serie.

Kia Stinger

Sedan-ul sportiv a fost botezat Stinger si pana la prezentarea sa oficiala de maine din cadrul Salonului Auto de la Detroit, il putem admira in toata splendoarea sa in acest set de fotografii.

Kia Stinger

Inginerii de la Kia au profitat cu cap de toate investitiile facute in ultimii ani, si au dezvoltat un sedan cu tractiune spate, ampatament de 2.9 metri, lung de 4.8 metri si lat de 1.8 metri, care sa se lupte de la egal la egal cu rivali de temut precum BMW Seria 3 si 4, Audi A4 si A5, Infiniti Q50, Lexus IS sau Mercedes CLS.

Kia StingerKia Stinger

Multumita acestor dimensiuni, noul Kia Stinger propune un spatiu interior generos, dar si un volum al portbagajului "mai mare decat multi din clasa sa, cu spatiu suficient pentru bagaje mari sau pentru sacii de golf."

Kia Stinger

Design-ul exterior este o premiera pentru constructorul sud-coreean si propune o alura sportiva dominata de linii agresive, dar si mai multe detalii care te duc cu gandul la Audi-ul A7 Sportback. Avand in vedere ca departamentul de design este condus in prezent de Peter Schreyer, fostul designer al nemtilor din Ingolstadt, este usor de inteles de ce.

Kia Stinger

Kia sustine ca aceasta masina ii va face chiar si pe cei mai aprigi comentatori sa exalte de bucurie, deoarece majoritatea testelor pentru dezvoltarea sasiului au fost facute pe legendarul circuit Nurburgring, sub atenta supraveghere a lui Albert Biermann. Fostul sef al diviziei M de la BMW, a declarat ca "Pentru un brand precum Kia, Stinger este un eveniment special pentru ca nimeni nu se astepta la o astfel de masina. Nu doar pentru cum arata, ci mai ales pentru felul cum se conduce. Este un cu totul alt animal."

Kia StingerKia Stinger

Pentru piata Nord-Americana, noul Stinger propune pentru inceput un motor de 2.0 litri turbo de 255 cai putere si 352 Nm cuplu, dar si un V6 de 3.3 litri turbo, capabil de 365 de cai putere si 494 Nm cuplu. Cu acesta din urma, sportiva sud-coreeana atinge 100 de km/h in 5.1 secunde si are o viteza maxima de 269 de km/h. Indiferent de motorizarea aleasa, transmisia este una automata cu 8 rapoarte, iar tractiunea integrala este inclusa pe lista de optionale.

Kia Stinger

Pe langa aceste propulsoare, clientii europeni vor putea opta si pentru un agregat diesel, insa mai multe detalii despre acesta vom afla cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Kia StingerKia Stinger

Stinger este primul model din istoria constructorului sud-coreean de automobile care sa beneficieze de suspensie ajustabila electric Dynamic Stability Damping Control, dar si de o servodirectie care poate fi personalizata prin intermediul a 5 moduri de condus.

Kia Stinger

Sedan-ul sportiv propune deasemenea o multime de sisteme de siguranta, inclusiv Forward Collision Assistance cu franare automata de urgenta si detectare a pietonilor, Lane Keep Assist sau sistem de infotainment cu display touchscreen de 7.0 inch.

Kia Stinger

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Kia Stinger va putea fi achizionat pe piata din Statele Unite incepand din aceasta vara, urmand ca pentru clientii din Europa toate aceste detalii sa fie dezvaluite cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Preturile de pornire nu au fost deocamdata date publicitatii, asa ca mai avem putin de asteptat pana sa stim cat va trebui sa scoatem din buzunare pentru cel mai rapid model din istoria sud-coreenilor de la Kia.

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (59) Poze Kia Stinger
mai multe