Kia publica primele schite oficiale cu noul Stonic. Ce asteptari sa avem de la crossover-ul compact

Kia publica primele schite oficiale cu noul Stonic. Ce asteptari sa avem de la crossover-ul compact
  • Kia a publicat trei schite cu noul Stonic
  • Design-ul exterior va semana cu cel al modelelor Sportage si Sorento
  • Crossover-ul va fi lansat cel mai probabil la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a publicat trei schite oficiale ale noului crossover compact. Acesta va debuta cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie si va putea fi achizitionat din a doua parte a anului.

Raspunsul coreenilor de la Kia pentru segmentul crossover-elor compacte, unde conduc detasat Nissan-ul Juke sau Renault-ul Captur, se numeste Stonic. Brand-ul asiatic a confirmat astfel aceasta denumire si odata cu ea a postat si trei schite oficiale, cu ajutorul carora sa ne facem o idee despre cum va arata noul lor model.

Kia Stonic- Schite oficiale

Acesta va fi dezvoltat pe aceeasi platforma ca si sora de concern Hyundai Kona, insa spre deosebire de aceasta, va miza pe un design exterior conventional, cu detalii imprumutate de la fratii mai mari Sportage si Sorento, si un plafon inclinat, deasupra caruia va fi montat un portbagaj special creat pentru noul Stonic.

Elementele indraznete pe care le poti observa in aceste schite, precum jantele mari, iesirile evacuarilor sau manerele retractabile ale usilor, nu se vor regasi din pacate pe versiunea de productie.

Kia Stonic- Schite oficiale

Interiorul nu va fi deloc spectaculos, iar daca e sa ne luam dupa imagini, va avea foarte multe lucruri in comun cu supermini-ul Rio. Singurele diferente vor fi regasite la nivelul fantelor de aer, display-ul sistemului de infotainment va fi ceva mai mare iar butoanele fizice dimprejurul acestuia au fost eliminate.

Kia Stonic- Schite oficiale

Habitaclul nu ar fi singurul lucru pe care noul Stonic il va imparti cu Rio, unele voci sustinand ca niste asemanari vor putea fi intalnite si in gama de motorizari. Alaturi de un posibil agregat de 1.4 litri luat de la i30 si un diesel de 1.4 litri CRDi, clientii vor putea opta si pentru propulsorul de 1.0 litru turbo, imprumutat de la Rio.

Singura certitudine este ca vom afla mai multe detalii cu ocazia lansarii oficial din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie. Primele exemplare ar urma sa ajunga in showroom-uri in a doua parte a lui 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe