La bordul lui calatoresti in lux deplin si siguranta. De ce costa acest Audi A8 aproape 700.000 de euro

La bordul lui calatoresti in lux deplin si siguranta. De ce costa acest Audi A8 aproape 700.000 de euro
  • Cantareste peste 4 tone
  • Blindaj rezistent chiar si la explozia unei grenade
  • Motorul V8 imprumutat de la S8
Distribuie pe Facebook

Audi a lansat o versiune blindata pentru limuzina A8. Aceasta este bazata pe modelul cu ampatament lung si este momentan disponibila numai in Rusia, unde costa aproape 700.000 de euro.

Rusia este o piata unde masinile blindate sunt la mare cautare. Celebrii oligarhi vor sa fie intotdeauna in siguranta, mai ales atunci cand calatoresc cu masina intre casa si avionul privat.

Tocmai pentru aceasta piata, Audi a lansat acum noul A8 L Security, sau cu alte cuvinte un A8 cu ampatament lung, blindat si care cantareste intre 3.950 si 4.215 kilograme.

Audi A8 L Security

Asamblarea unui A8 L Security dureaza cu 400 de ore mai mult comparativ cu un A8 obisnuit, asta pentru ca are o gramada de echipamente si sisteme care sa-i fereasca pe pasageri de orice amenintare.

Audi A8 L Security

Blindajul respinge de la gloante de mitraliera, trase la foc continuu, la gloante trase cu o pusca semiautomata cu luneta si rezista chiar si la explozia unei grenade de mana.

Mai mult decat atat, limuzina germana este echipata cu sistem eficient de stingere al incendiilor, sistem care pompeaza aer proaspat in cabina pentru o durata limitata de timp, anvelope run-flat cu care poti circula "pe pana" inca 80 de kilometri cu o viteza de 80 km/h iar rezervorul de combustibil este tratat cu un material special care se resigileaza in cazul in care se trage asupra lui.

Audi A8 L Security

Pe lista de echipamente special regasim si un blindaj special pentru baterie dar si lumini de urgenta montate in grila, ogilinzile laterale si in partea din spate.

Audi A8 L Security

Asa cum spuneam mai sus, in rest arata ca un A8 obisnuit si este echipat inclusiv cu jante forjate de 20 de inch.

Audi a instalat sub capota motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri de pe S8, unitate care livreaza ambelor punti 571 de ai putere si 800 Nm cuplu. Desi poate cantari peste 4 tone, noul A8 L Security atinge 100 de km/h in 6.3 secunde si are o viteza maxima de 210 km/h.

Audi A8 L Security

Audi A8 L Security

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi A8 L Security
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2020