Lamborghini a facut o masina numai pentru el. Are motor V12, 770 de cai putere si arata asa

Lamborghini a facut o masina numai pentru el. Are motor V12, 770 de cai putere si arata asa
  • Exemplar unicat
  • Bazat pe Aventador SVJ
  • Expus in premiera la Goodwood Festival of Speed
Distribuie pe Facebook

Divizia Squadra Corse de la Lamborghini a dezvoltat un model unicat pentru un client misterios. Masina are la baza modelul Aventador si a fost expusa pentru prima data recent la Goodwood Festival of Speed.

La fel ca oricare alt constructor de automobile care se respecta, Lamborghini a fost prezent in weekend-ul care tocmai a trecut la Goodwood Festival of Speed, unul dintre cele mai asteptate evenimente auto de peste an. Printre modelele de serie aduse pe domeniul celebrului Duce de Richmond s-a regasit si un exemplar unicat, construit special de divizia Squadra Corse pentru un client care a dorit sa ramana anonim.

Masina unicat, pe care o poti admira si tu mai jos, a fost botezata SC18 Alston si chiar daca este opera diviziei de motorsport a brand-ului din Sant'Agata Bolognese poate fi condusa oricand pe drumurile publice. Pe circuit este insa locul unde acest Aventador exceleaza cu adevarat.

Trecand peste modificarile estetice, inspirate din lumea curselor de masini, care includ un splitter frontal, prize de aer suplimentare, jante cu prindere centrala si difuzor de aer generos, italienii de la Lamborghini sustin ca acest SC18 este mai agresiv decat un Aventador SVJ iar aderenta, stabilitatea in viraje si raspunsul acceleratiei au fost mult imbunatatite. Cat despre propulsor, vorbim despre acelasi V12 de 6.5 litri care echipeaza si Aventador-ul SVJ.

Asta inseamna ca cel de la volan are la dispozitie 770 de cai putere si 720 Nm cuplu. Performantele lui SC18 Alston nu au fost dezvaluite, dar modelul pe care este bazat atinge 100 de km/h in 2.8 secunde iar acul vitezometrului trece lejer de 350 km/h.

In ceea ce priveste interiorul, nu este foarte diferit de al unui Aventador SVJ standard. Avem fibra de carbon mai peste tot, Alcantara si accente rosii care merg de minune cu detaliile rosii de la exterior.

Asa cum spuneam la inceput, acest Lamborghini SC18 Alston a fost expus public pentru prima data la Goodwood Festival of Speed in weekend-ul care tocmai a trecut.

Distribuie pe Facebook
mai multe