Lamborghini lanseaza Aventador-ul facelift si il boteaza Aventador S

Lamborghini lanseaza Aventador-ul facelift si il boteaza Aventador S
  • Lamborghini a lansat Aventador-ul facelift
  • Botezat Aventador S, acesta vine cu mai multe modificari estetice dar si cu o putere crescuta a motorului
  • Livrarile vor incepe in primavara lui 2017
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Lamborghini au publicat prima galerie foto al noului Aventador facelift. Botezat Aventador S, supercarul a suferit mai multe modificari estetice, iar motorul V12 a primit 40 de cai putere in plus.

Constructorul din Sant'Agata Bolognese a prezentat versiunea imbunatatita a varfului sau de gama. Acesta va fi cunoscut de-acum inainte drept Aventador S, iar primele livrari vor debuta incepand cu primavara lui 2017.

Lamborghini Aventador S

Odata cu aceasta schimbare de nume, noul Aventador propune o infatisare mai sportiva si mai multe elemente aerodinamice imprumutate de la versiunea extrema SV. Partea frontala este acum mai agresiva multumita unui nou splitter dar si celor doua prize de aer, care pe langa rolul estetic, imbunatatesc apasarea la sol.

Lamborghini Aventador SLamborghini Aventador S

In spate, inginerii de la Lamborghini au montat un diffuser caracteristic Aventador-ului SV, un nou sistem de evacuare cu trei iesiri centrale, mai usor cu 20% decat al actualului model, dar si o noua aripa spate activa. Pozitia acesteia din urma se modifica in functie de viteza masinii, sau de modul de condus selectat.

Lamborghini Aventador S

Toate aceste imbunatatiri fac ca Aventador-ul S sa aiba o apasare la sol cu 130% mai mare pe puntea fata si cu 50% mai mare pe puntea spate, decat versiunea pre-facelift.

Lamborghini Aventador S

Uriasul motor V12 de 6.5 litri a fost si el improspatat putin, astfel ca acum dezvolta 740 de cai putere (cu 40 mai mult decat actualul model) si 690 Nm cuplu. Asa cum ne-a obisnuit pana acum, varful de gama al celor de la Lamborghini beneficiaza de o tractiune integrala si de o transmisie automata ISR cu 7 rapoarte.

Lamborghini Aventador S

Inginerii au calibrat distributia variabila si sistemul de admisie, astfel ca plafonul maxim de turatii a fost ridicat la 8.500 de rotatii pe minut. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in doar 2.9 secunde, iar viteza maxima este de 350 de km/h.

Lamborghini Aventador S

Lamborghini-ul Aventador S beneficiaza in premiera de un sistem de directie activa integrala, multumita careia stabilitatea la viteze mari a fost imbunatita simtitor. Acest nou sistem de directie a implicat mai multe modificari, astfel ca inginerii au fost deasemenea nevoiti sa adapteze si suspensia magnetoreologica.

Lamborghini Aventador S

Jantele sunt imbracate in anvelope Pirelli P Zero dezvoltate special pentru aceasta masina, iar franele carbon-ceramice vin ca si dotare standard. Datorita acestora, supercar-ul italian se opreste de la 100 de km/h in doar 31 de metri.

Lamborghini Aventador S

La interior, cea mai notabila modificare o reprezinta noul instrumentar de bord, al carui fundal se modifica in functie de modul de condus selectat: Strada, Sport, Corsa, sau noul mod Ego.

Lamborghini Aventador S

Aventador facelift poate fi comandat cu conexiune Apple CarPlay, iar pe lista de optionale se regaseste si un sistem de telemetrie.

Lamborghini Aventador S

Odata cu prima galerie foto oficiala si cu perioada primelor livrari, constructorul italian de automobile a publicat si preturile pentru anumite piete. Astfel, in Europa noul Aventador S incepe de la 281.555 de euro, in Statele Unite de la 421.350 de dolari, iar in Marea Britanie de la 225.955 de lire.

Lamborghini Aventador S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Lamborghini Aventador S
mai multe