Lansat oficial dupa 1.2 milioane de kilometri facuti in teste. El este noul LAND ROVER DEFENDER

Lansat oficial dupa 1.2 milioane de kilometri facuti in teste. El este noul LAND ROVER DEFENDER
  • Doua versiuni de ampatament
  • Motoare pe benzina si diesel
  • Cel mai solid si capabil Land Rover de pana acum
Distribuie pe Facebook

Noua generatie a legendarului Land Rover Defender a fost in sfarsit prezentata oficial. Britanicii sustin ca este cel mai solid si capabil model construit vreodata de ei.

Lansarea noului Land Rover Defender a fost fara indoiala una dintre cele mai asteptate evenimente auto din 2019. Primele informatii si imagini cu off-roader-ul britanic tocmai au fost publicate pe internet si ghici ce: este cel mai rezistent si capabil model lansat vreodata de brand-ul din Coventry. Cel putin asta sustin mai marii companiei.

Land Rover Defender

Din punct de vedere estetic, noul Defender pastreaza cateva dintre elementele de design care au consacrat acest model, inclusiv forma patratoasa a caroseriei si aripilor, pragurile inalte sau usa din spate cu deschidere in lateral. Acestora li s-au adaugat farurile cu LED, stopurile verticale si alte cateva detalii care ii dau off-road-erului un aer modern.

Land Rover Defender

Dezvoltat pe arhitectura D7x, noul Defender poate fi comandat cu 12 variante de jante, cu diametre cuprinse intre 18 si 22 de inch, dar si cu mai multe nuante exterioare, inclusiv cateva oferite exclusiv pe acest model: Tasman Blue, Pangea Green sau Gondwana Stone.

Land Rover Defender

Clientii pot alege intre doua versiuni de ampatament: Defender 90 (2.587 milimetri) sau Defender 110 (3.022 mm). Despre primul, Land Rover sustine ca are dimensiunile unui hatchback compact, adica o lungime de 4.323 mm fara roata de rezerva si 4.583 mm cu, o inaltime de 1.974 mm si o latime de pana la 2.105 mm cu oglinzile deschise.

Land Rover Defender

Defender 90 poate gazdui pana la sase pasageri: trei pe locurile din fata multumita asa-numitului Fron Row Center Seat (cotiera se transforma in scaun, o dotare standard pe 90 si optionala pe 110) si trei in spate.

Land Rover Defender

De cealalta parte, Defender 110 masoara pana la 5.018 mm in lungime (cu roata de rezerva), 1.967 mm in inaltime si are o latime maxima de 2.105 mm, la fel cu oglinzile deschise. Acesta poate fi configurat pentru 5, 6 sau 5+2 locuri si are o capacitate de incarcare de pana la 2.380 de litri.

Land Rover Defender

In ceea ce priveste abilitatile in off-road, modelul britanic are o garda la sol de 291 milimetri, un unghi de atac de 38 grade, unghi de degajare de 40 grade si poate traversa vaduri cu o adancime maxima de 900 milimetri. Capacitatea de tractare este de 3.500 kilograme.

Land Rover Defender

Pentru rularea pe teren accidentat, noul Defender a fost echipat cu sistemul Terrain Response, prin care soferul poate regla setarile vehicului in functie de preferinte si teren (setarile pot fi setate si automat) dar si cu tehnologia ClearSight Ground View care proiecteaza pe display-ul sistemului de infotainment imagini din fata masinii pentru o vizibilitate mai buna.

Land Rover Defender

La lansare, Land Rover Defender este disponibil cu doua motorizari pe benzina, un 2.0 litri cu 300 CP si un 3.0 litri cu 400 CP si tehnologie mild-hybrid, si cu doua propulsoarele diesel: 2.0 litri de 200 si 240 CP. Anul viitor, in gama isi va face aparitia si o versiune plug-in hybrid cu incarcare la priza.

Tot aici merita amintite transmisia automata ZF cu opt trepte si cutia de transfer cu doua trepte.

Land Rover Defender

Noul Defender paseste in secolul 21 cu o gama larga de sisteme de siguranta si asistenta, printre care Adaptive Cruise Control, Rear Traffic Monitor, Clear Exit Monitor, Emergency Braking, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition, Driver Condition Monitor si senzori de parcare fata/spate.

Lansarea pe piata este programata pentru primavara anului viitor.

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (286) Poze Land Rover Defender
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2019