Le-a placut ideea nemtilor de la Mercedes, asa ca au facut si ei unul. Cand lanseaza americanii noul VelociRaptor 6x6

Le-a placut ideea nemtilor de la Mercedes, asa ca au facut si ei unul. Cand lanseaza americanii noul VelociRaptor 6x6
  • Hennessey lanseaza noul VelociRaptor 6x6 la SEMA
  • Acesta va costa de la 295.000 de dolari in sus
  • Va avea maxim 600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Specialistii Hennessey Performance si-au exprimat intentia de a lansa noul Ford F-150 VelociRaptor 6x6 in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate tuning-ului si pieselor aftermarket.

Nemtii de la Mercedes-Benz au creat un precedent atunci cand au lansat pe piata extremul G63 AMG 6x6, un munte de masina cu punte dubla pe spate.

Americanii de la Hennessey Performance si-au dat seama ca un asemenea model ar prinde foarte bine printre clientii lor, asa ca s-au decis sa dezvolte si ei un urias 6x6, bazat desigur pe Ford-ul F-150.

Ford F-150 VelociRaptor 6x6

Printre imbunatatirile aduse pick-up-ului american se numara o bena alungita, o suspensie Fox, spoilere rezistente, blocuri de lumini auxiliare cu LED, jante de 20 de inch sau anvelope de off-road. Optional, clientii mai pot opta pentru frane performante Brembo, mai multe lumini LED, un interior imbunatatit, jante si anvelope mai mari sau chiar blindaj.

Ford F-150 VelociRaptor 6x6

In standard, noul Ford F-150 VelociRaptor 6x6 vine propulsat de o unitate V6 EcoBoost de 3.5 litri, capabila de 450 de cai putere si 690 Nm cuplu. Insa daca vrei ceva cu adevarat special, specialistii Hennessey vor monta turbine noi, un sistem de evacuare special, un intercooler mai mare si vor resofta calculatorul central.

Ford F-150 VelociRaptor 6x6

Dupa toate aceste modificari, motorul V6 va dezvolta 600 de cai putere, asadar vei avea cu 56 de cai putere mai mult decat Mercedes-ul G63 AMG 6x6. Acesta scoate 544 de cai dintr-o unitate V8 twin-turbo de 5.5 litri.

Ford F-150 VelociRaptor 6x6

Cei care doresc un asemenea monstru in garaj vor trebui sa puna jos 295.000 de dolari. In aceasta suma intra masina ca atare (noua, desigur) si toate modificarile standard pe care le-am enumerat mai sus. Daca vrei cateva dintre cele optionale, atunci si pretul creste.

Ford F-150 VelociRaptor 6x6

Cat despre lansarea oficiala, reprezentantii Hennessey Performance au confirmat ca intentioneaza sa prezinte noul VelociRaptor 6x6 cu ocazia show-ului SEMA din Las Vegas, probabil cel mai important eveniment dedicat tuning-ului si pieselor aftermarket.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford F-150 VelociRaptor 6x6
mai multe