Legenda se intoarce. Ford confirma noul Mustang Bullit pentru Salonul Auto de la Detroit

Legenda se intoarce. Ford confirma noul Mustang Bullit pentru Salonul Auto de la Detroit
  • Ford lanseaza un nou Mustang Bullit
  • Debutul a fost confirmat pentru Salonul Auto de la Detroit
  • Va avea un motor V8 de 5.0 litri, capabil de 460 de cai
Distribuie pe Facebook

Potrivit unei surse apropiate brand-ului din Michigan, oficialii ar fi confirmat lansarea unui nou Mustang Bullit cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen isi va deschide portile pe 13 ianuarie.

Alaturi de celebra Eleanor din "Gone in 60 Seconds" cu Nicolas Cage in rol principal, Mustang-ul GT fastback din 1968, folosit in capodopera cinematografica "Bullit", este unul dintre cele mai populare Mustang-uri din istorie.

Ford Mustang GT Bullit

In 2001, Ford a lansat pentru prima data o editie speciala dedicata acestuia, iar sapte ani mai tarziu, cu ocazia implinirii a 40 de ani de la debutul filmului, producatorul american a lansat cea de-a doua iteratie a Mustang-ului Bullit. Aceasta arata exact ca si masina originala, iar sub capota avea un propulsor V8 de 4,6 litri, capabil de 315 cai putere.

Ford Mustang GT Bullit

Ajungem in prezent, cand celebra pelicula va aniversa jumatate de secol, un moment numai bun pentru prezentarea unei noi editii speciale care sa-i poarte numele. Prima data am auzit despre aceasta la inceputul anului trecut, cand actorul Dwayne "The Rock" Johnson a postat un filmulet din interiorul uzinei Ford din Detroit, in care se putea observa mai multe desene ale unui Mustang finisat in verde inchis.

Ford Mustang GT Bullit

Oficialii brand-ului american s-au grabit atunci sa desfiinteze aceasta ipoteza, insa cateva luni mai tarziu, o brosura oficiala a noului Mustang Bullit a aparut pe internet. Aceasta preciza ca exemplarul cu pricina este la baza un Mustang GT finisat in nuanta Highland Green Metallic, cu ornamente specifice montate pe geamurile spate, buson fals, jante negre Torque Thrust, propulsor V8 de 5.0 litri si 460 de cai, tractiune spate si transmisie automata cu 10 trepte.

Ford Mustang GT Bullit

Din acest moment, mai marii producatorului din Detroit nu au mai incercat sa nege lansarea acestei editii speciale, pe care ar fi confirmat-o acum pentru Salonul Auto de la Detroit, dupa cum a precizat o sursa pentru publicatia Automotive News.

Ford Mustang GT Bullit

Unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen isi va deschide portile peste doua zile, asa ca nu mai avem mult de asteptat. Daca se va intampla intr-adevar asa, primele exemplare ar urma sa ajunga la reprezentante in prima parte a anului.

Ford Mustang GT Bullit

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford Mustang GT Bullit
mai multe