Lexus RC F nu se teme de BMW M4 si Mercedes C63. Facelift-ul de la anul va aduce peste 480 de cai

  • Lexus pregateste un facelif pentru RC F
  • Acesta va fi prezentat la inceputul anului viitor
  • Propulsorul V8 va dezvolta mai mult de 480 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Lexus urmeaza sa imbunatateasca anul viitor coupe-ul de performanta RC F. Facelift-ul va aduce cateva modificari estetice si mai multa putere din partea unitatii V8, pentru ca modelul japonez sa poate recupera terenul pierdut in fata rivalilor din segment.

Atunci cand vor un coupe de performanta, majoritatea clientilor aleg marcile premium BMW, Mercedes sau Audi. Insa daca vrei sa iesi din tipar si cauti o masina care sa atraga privirile tuturor, atunci merita sa arunci un ochi in curtea niponilor de la Lexus.

Lexus RC F

In oferta actuala acestia au modelul RC F, un coupe cu aspect futurist si multe unghiuri ascutite, pe care l-au lansat in urma cu trei ani in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Din prima clipa acesta s-a vrut a fi un rival pentru modelele germane, precum M4 C63 sau RS4, insa raspunsul pietei nu a fost deloc cel asteptat.

Lexus RC F

In acest context, oficialii brand-ului asiatic au anuntat ca modelul de performanta va primi anul viitor un facelift. Acestia nu au anuntat o data concreta pentru lansare, insa cele mai multe zvonuri arata ca debutul ar urma sa aiba loc la inceputul lui 2017.

Lexus RC F

Pe langa imbunatatirile estetice clasice, propulsorul V8 de 5.0 litri, aspirat natural, urmeaza sa fie revizuit de la cap la coada. In timp ce toti rivalii din segment beneficiaza de unitati supraalimentate, motorul japonezilor va ramane la fel, chiar daca nu pare o idee foarte buna.

Lexus RC F

Momentan, acesta dezvolta 477 de cai putere si 520 Nm cuplu, iar chiulasa si alte componente mobile sunt proiectate pentru a oferi putere maxime la turatii superioare ale motorului. De la anul insa, propulsorul asamblat manual va dezvolta mai multa putere, majoritatea speculatiilor vorbind de o valoare lejer peste 500 de cai putere.

Lexus RC F

Lexus RC F

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Lexus RC F
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2017