Lexus RX se reinnoieste pentru lupta cu SUV-urile germane

Lexus RX se reinnoieste pentru lupta cu SUV-urile germane
  • Lexus publica primele imagini si detalii ale noului RX
  • SUV-ul japonez este disponibil in doua versiuni de motorizare
  • Atat interiorul, cat si exteriorul au suferit numeroase modificari
Distribuie pe Facebook

Nu doar Audi-ul Q7 sau Mercedes-ul ML se pot lauda cu o noua generatie. De un tratament similar a avut parte si Lexus-ul RX, SUV-ul japonez primind numeroase imbunatatiri pentru salonul auto ce se desfasoara zilele astea la New York.

Asteptata sa-si faca aparitia in showroom-urile Lexus inainte de sfarsitul anului in curs, cea de-a patra generatie a modelului RX adopta un aspect indraznet, usor inspirat de propunerea stilistica a crossover-ului NX.

Intr-o alta ordine de idei, SUV-ul producatorului japonez de automobile aduce in prim plan o grila frontala de dimensiuni mai mult decat generoase, ce se regaseste intr-o contradictie majora cu farurile subtiate.

Lexus RXLexus RX

Lexus RX

Numeroasele detalii proeminente sculptate la nivelul celor patru aripi si portiere reprezinta principalele atractii ale profilului lateral, pe cand partea posterioara ne intampina cu aceeasi agresivitate debordanta.

In ceea ce priveste departamentul interior, cea de-a patra generatie a modelului Lexus RX propune - pe langa noutatile aflate in stransa legatura cu designul, si cateva imbunatatiri de ordin tehnologic.

Altfel spus, SUV-ul producatorului japonez de automobile se poate lauda in fata rivalilor sai cu un display de 12.3 inch pentru sistemul de infotainment, clientii putand opta inclusiv pentru meniul head-up display.

De asemenea, nu lipsesc din peisaj nici dotarile de asistenta si siguranta precum Blind Spot Monitor, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert sau Pre-Collision System, toate reunite sub umbrela Lexus Safety System+.

Acum, daca vine vorba despre gama de motorizari, trebuie precizat ca viitorii cumparatori vor avea la dispozitie numai doua versiuni. Prima dintre acestea (RX 350) ofera un V6 pe benzina de 3.5 litri si aproximativ 300 CP.

Cea de-a doua varianta (RX 450h) este pusa in miscare tot de un V6 cu capacitate cilindrica de 3.5 litri, unitatea pe benzina bucurandu-se in cazul de fata si de un mic ajutor din partea unui motor electric. Rezultatul? Tot 300 de cai putere...

Lexus RX

Lexus RX

Lexus RX

Lexus RX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (52) Poze Lexus RX
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2015