Mai bine mai tarziu decat niciodata. Noul Citroen C1 s-a lansat intr-un final si in Romania

Mai bine mai tarziu decat niciodata. Noul Citroen C1 s-a lansat intr-un final si in Romania
  • Noul Citroen C1 a fost lansat si in Romania
  • Automobilul francez porneste de la 10.788 euro
  • Clientii vor avea la dispozitie doua motorizari
Distribuie pe Facebook

Aproximativ doi ani si jumatate mai tarziu de la momentul lansarii sale oficiale, noul Citroen C1 a fost lansat si in Romania la vanzare.

Cea de-a doua generatie a modelului francez de clasa mini porneste pe piata locala de la 10.788 euro si ofera in schimbul respectivei sume de bani o motorizare in trei cilindri, de 998 centimetri cubi si 69 de cai putere.

Echipata cu o manuala in cinci rapoarte, versiunea VTi 68 a noului Citroen C1 are nevoie de aproximativ 13 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 160 de kilometri pe ora.

Noul Citroen C1

Acelasi benzinar aspirat in trei cilindri, de 998 centimetri cubi si 69 de cai putere este disponibil la vanzare inclusiv intr-o savoare cu transmisie pilotata, capabila sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in circa 15.9 secunde.

Viteza maxima de ridica si in cazul de fata la 160 de kilometri pe ora, cea de-a doua generatie a modelului francez de clasa mini avand insa in acest caz un pret de 11.508 euro - un plus de 720 de euro comparativ cu varianta manuala VTi 68 BVM.

Pentru 11.028 euro, noul Citroen C1 pune la dispozitia cumparatorilor sai o unitate PureTech tot in trei cilindri, dar de 1.199 centimetri cubi si 82 de cai putere. Numai o manuala in cinci trepte este oferita de-aceasta data.

Noul Citroen C1

Referitor la performante, fisa tehnica a celei de-a doua generatii a modelului francez de clasa mini este compusa acum atat dintr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10.9 secunde, cat si dintr-o viteza de top mai mare cu 10 kilometri pe ora, de 170 km/h.

In ceea ce priveste numarul echiparilor cu care noul Citroen C1 se poate mandri, avem o versiune Feel si o varianta Shine, cea din urma plusand cu volan si schimbator imbracate in piele, limitator de viteza si jante din aliaj pe 15".

Tot in standard, cea de-a doua generatie a modelului francez de clasa mica mai ofera prin intermediul savorii Shine si ecran tactil de sapte inch sau plafon culisant din material textil, insa cumparatorii vor avea de platit pentru aceasta cel putin 12.228 euro.

Noul Citroen C1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Noul Citroen C1
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2016