Maine-poimaine o sa-l vezi si pe Dorobanti. De la cat pleaca in Romania noul Mercedes-AMG GT facelift

  • Mercedes-AMG GT facelift poate fi comandat si in Romania
  • Este disponibil in patru versiuni, atat Coupe cat si Roadster
  • Varful de gama GT R vine cu 585 de cai putere ca si pana acum
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a debutat anul trecut la Paris, noul Mercedes-AMG GT facelift poate fi comandat acum si pe piata din Romania. Sportiva germana este disponibila in patru versiuni, atat coupe cat si decapotabila.

Gama AMG GT este raspunsul celor de la Mercedes la cea mai populara sportiva a tuturor timpurilor: Porsche 911. Daca noua generatie a lui 911 a fost lansata destul de recent, la Salonul Auto de la Los Angeles, facelift-ul actualei iteratii AMG GT a fost prezentat la finalul anului trecut la Paris.

Mercedes-AMG GT facelift

Modelul din Stuttgart a primit cateva modificari exterioare subtile, printre care faruri cu o semnatura luminoasa noua, un difuzor spate restilizat sau o forma noua pentru terminatiile sistemului de evacuare. Una dintre noutatile pe care le putem observa la interior sunt ceasurile de bord digitale, o dotare de care AMG GT avea mare nevoie.

Sistemul de infotainment a fost si el imbunatatit, iar display-ul poate fi personalizat cu modurile Classic, Sporty si Supersport.

Mercedes-AMG GT facelift

Mercedes-AMG GT poate fi comandat in patru versiuni: AMG GT, AMG GT S, AMG GT C si AMG GT R. Varful de gama, poreclit si "Bestia Iadului Verde", este indisponibil pentru varianta Roadster. Dar asta nu este nicio noutate. Marea noutate este ca masa totala a masinii a scazut cu cateva kilograme bune, multimita unor elemente de caroserie din fibra de carbon.

Mercedes-AMG GT facelift

Sportiva nemtilor poate fi comandata acum si in Romania, iar pretul de pornire pentru varianta de baza AMG GT facelift este de 120.139 de euro cu TVA. Pentru acesti bani primesti unitatea V8 twin-turbo de 4.0 litri, unica dealtfel, cu 476 de cai si 630 Nm cuplu. Asta iti permite sa ajungi la 100 de km/h in 4 secunde si sa atingi maxim 304 km/h cu un model coupe si 302 cu cel decapotabil care costa de la 132.062 de euro in sus.

Mercedes-AMG GT facelift

Cu cel putin 139.097 euro iti poti achizitiona un AMG GT S facelift, care dispune de 522 CP si 670 Nm, suficient pentru o repriza 0-100 km/h in 3.8 secunde. Acul vitezometrului se opreste la 310 km/h (308 pentru Roadster care are un pret de pornire de 151.020 de euro).

Mercedes-AMG GT facelift

De la 151.670 de euro pleaca AMG GT C facelift cu ai sai 557 de cai si 680 Nm cuplu. In cazul lui, acceleratia pana la 100 de km/h dureaza 3.7 secunde, iar viteza maxima ajunge la 317 km/h. GT C Roadster facelift porneste de la 163.594 de euro.

Mercedes-AMG GT facelift

GT R-ul, fara nicio legatura cu celebrul model al japonezilor de la Nissan, pleaca de la 168.364 de euro in Romania. Soferul are la dispozitie 585 de cai putere si 700 Nm, la fel ca si pana acum, iar suta de kilometri pe ora este atinsa in 3.6 secunde. Viteza maxima, in cazul lui, este de 318 km/h.

Mercedes-AMG GT facelift

Cel de la volan va putea gestiona resursele unitatii V8 twin-turbo de 4.0 litri cu ajutorul celor 5 moduri de condus: Slippery, Comport, Sport si Sport+. Modul Race este rezervat pentru versiunile AMG GT S, AMG GT C si, desigur, AMG GT R facelift.

Mercedes-AMG GT facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes-AMG GT facelift
mai multe