Mazda a dat lovitura cu noua MX-5 RF. Americanii au epuizat deja stocul editiei limitate Launch

Mazda a dat lovitura cu noua MX-5 RF. Americanii au epuizat deja stocul editiei limitate Launch
  • Toate exemplarele Mazda MX-5 RF Launch Edition destinate pietei americane au fost epuizate
  • Ultimele 500 de exemplare au fost vandute in doar 13 ore
  • In Marea Britanie, pretul de pornire pentru MX-5-ul cu plafon de tip hard-top este de 22.195 de lire
Distribuie pe Facebook

Toate cele 1.000 de exemplare Mazda MX-5 RF Launch Edition destinate pietei Nord Americane au fost epuizate. Ultimele 500 de unitati au fost vandute in numai 13 ore.

Inca de cand a fost lansata, fanii Mazdei MX-5 se intrebau cum ar arata cea mai vanduta decapotabila din lume, cu plafon de tip hard-top. Ei bine, constructorul japonez le-a ascultat dorintele si a creat MX-5 RF, adica Retractable Fastback.

Mazda MX-5 RF

Din cauza lungimii relativ mici a sportivei nipone, deschiderea conventionala a unui plafon dur ar fi fost imposibila, asa ca inginerii de la Mazda au gasit solutia perfecta. Acestia au creat varianta RF, a carui plafon retractabil se aseamana cu cel al Porsche-ului 911 Targa. Rezultatul? Am putea spune, una dintre cele mai frumoase decapotabile create de constructorul nipon.

Mazda MX-5 RF

Potrivit ultimelor cifre, japonezii au dat lovitura cu acest model, a carui editie limitata Launch Edition a fost epuizata deja in Statele Unite. Inca din prima saptamana, 500 de clienti fideli au platit avansul pentru un asemenea exemplar, iar odata ce publicul larg a avut acces la aceasta editie limitata, restul de 500 de unitati au fost vandute in doar 13 ore.

Mazda MX-5 RFMazda MX-5 RF

Pe piata Nord Americana, Mazda MX-5 RF Launch Edition a venit exclusiv cu combinatia de culori Machine Grey pentru exterior si pielea habitaclului Auburn Nappa, in timp ce plafonul a fost vopsit manual in negru.

Mazda MX-5 RF

Cei care nu au apucat sa aplice pentru aceasta editie vor avea de ales intre versiunile Club si Gran Touring, care vin, in functie de alegerea facuta, cu frane Brembo, jante BBS, transmisie manuala in 6 trepte sau bara de rigidizare.

Mazda MX-5 RF

Trecand oceanul, clientii europeni vor avea de ales din 6 versiuni ale Mazdei MX-5 RF, inclusiv aceasta editie speciala Launch, care va fi produsa in doar 500 de exemplare. Aceste din urma vin cu propulsorul de 2.0 litri si 158 de cai putere, jante BBS, spoilerul spate finisat in negru, scaune Recaro, tapiterie din Alcantara si pachetul Safety in configuratie standard.

Mazda MX-5 RF

In ceea ce priveste culorile exterioare, in Europa, Launch Edition poate fi comandata in Soul Red sau Machine Grey, iar plafonul este finisat in nuanta Piano Black.

Mazda MX-5 RF

Deocamdata, au fost facute publice doar preturile pentru Marea Britanie, acolo unde pretul de pornire a Mazdei MX-5 RF este de 22.195 de lire, in timp ce pentru varful de gama Launch Edition trebuie sa scoti din buzunare 28.995 de lire.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mazda MX-5 RF
mai multe