Mazda isi continua ascensiunea. Japonezii au lansat prima imagine a noii generatii CX-5

Mazda isi continua ascensiunea. Japonezii au lansat prima imagine a noii generatii CX-5
  • Mazda a publicat prima fotografie a noii generatii CX-5
  • Modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Los Angeles
  • Acesta vine cu un design imbunatatit si cu o linie a plafonului mai coborata
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Mazda au publicat prima fotografie teaser a noii generatii CX-5. Modelul va ajunge pe piata din Europa la inceputul anului viitor, si va debuta oficial al Salonul Auto de la Los Angeles de luna viitoare.

In ultimii ani, constructorul nipon si-a schimbat de mai multe ori strategia pentru a se ridica in special la nivelul concurentei din Europa. Dupa cateva incercari nereusite, soarele a rasarit si pe strada celor de la Toyota, iar rezultatele bune nu au incetat sa apara.

La aceasta ascensiune a contribuit si modelul CX-5, prezentat pentru prima data in 2011 la Salonul Auto de la Geneva. Acesta a devenit foarte rapid popular in randul fanilor marcii, iar in unele tari precum Romania, s-a mentinut mult timp in topul preferintelor din acest segment.

Chiar daca a primit un facelift in 2014, SUV-ul japonezilor avea mare nevoie de o revizuire completa, ceruta mai ales de terenul pierdut in segment, in fata concurentei din ce in ce mai acerbe. Din cate se pare, momentul acesta a sosit, iar Mazda va prezenta noua generatie a modelului CX-5 in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles de luna viitoare.

Japonezii au publicat prima fotografie teaser a acesteia, si chiar daca tradeaza doar profilul, putem totusi observa ca design-ul general va ramane aproape la fel, urmand a fi doar imbunatatit pe ici pe colo. Cea mai mare schimbare pe care o putem vedea acum este linia plafonului, care va fi ceva mai coborata.

In ceea ce priveste detaliile tehnice, cei de la Mazda au fost la fel de secretosi, astfel ca nu putem decat presupune ca deocamdata nu se asteapta propulsoare noi in afara celor prezente deja in gama actualului model. Ne referim aici la cele pe benzina de 2.0 si 2.5 litri, si a celui diesel de 2.2 litri.

Viitorul CX-5 ar urma sa fie disponibil cu doua tipuri de tractiune, 4x2 si 4x4, iar propulsoarele mai sus amintite isi vor transmite puterea prin intermediul unei cutii manuale sau automate cu sase trepte.

Iti reamintim ca Salonul Auto de la Los Angeles se va desfasura intre 18 si 27 noiembrie, asa ca pana atunci vom mai auzi cu siguranta vesti despre noua generatie a Mazdei CX-5.

Distribuie pe Facebook
mai multe