Mazda MX-5 Facelift debuteaza in toamna acestui an. Afla cat va costa in Romania!

Mazda MX-5 Facelift debuteaza in toamna acestui an. Afla cat va costa in Romania!
O versiune noua si imbunatatita Mazda MX-5, cel mai popular roadster din lume, iese chiar in aceste clipe de pe linia de asamblare de la Hiroshima si va fi pusa in vanzare in Europa in aceasta toamna. Aceasta are caracteristici de siguranta si de comportament superioare, impreuna cu retusuri de design interior si exterior prin intermediul carora, cele doua modele - hard top si soft top - sunt si mai atractive.
Distribuie pe Facebook

Mai agresiv la exterior, un plus de rafinament la interior

MX-5 facelift are un spoiler frontal redesenat care ii confera un aspect mai agresiv si contribuie la performante aerodinamice optime. Clientii europeni vor avea, de asemenea, la dispozitie o noua nuanta de gri, culoarea Gri Metropolitan fiind inlocuita cu Gri Dolphin. La interior panourile decorative si spitele volanului au fost regandite pentru o nota suplimentara de rafinament.

In Romania modelul va beneficia si de un pachet sport pentru versiunea de top, Revolution. Sport Pack include jante de aliaj de 17 inch, carcasa proeminenta pentru cadrane, inele cadrane vopsite in gri, contur rama faruri de culoare neagra, carcase oglinzi exterioare negre, hard top retractabil vopsit negru si bare de protectie pentru tetiere vopsite in argintiu.

Mai distractiva pe viraje

MX-5 a furnizat intotdeauna una dintre cele mai emotionante si mai placute experiente de pilotat, iar versiunea facelift raspunde cu atat mai precis comenzilor soferului. Acceleratia si nivelul actionarii pedalei de acceleratie sunt controlate acum separat. Acest lucru creste senzatia liniaritatii acceleratiei si ofera soferului si mai mult control atunci cand accelereaza de la o viteza redusa cum ar fi spre exemplu pe drumuri de tara cu vanturi laterale.

Acestea sunt completate cu sistemul de servofrana care a fost regandit, pentru a optimiza raspunsul franei, un avantaj mai ales in situatiile in care se franeaza la intrarea intr-un viraj. Noul sistem de control al acceleratiei intervine dupa ce soferul elibereaza pedala de frana si actioneaza acceleratia din nou. Luate impreuna, aceste doua noi elemente fac procesul de franare mai controlabil, usureaza accelerarea dupa franare si permit soferului sa atinga viteza dorita mai usor dupa o portiune pe care a redus viteza. MX-5 facelift - deja legendar pentru experienta de condus Jinba Ittai "comuniune cal-calaret" - este de acum si mai placut de condus in traficul cotidian.


Capota activa care reduce impactul


MX-5 Facelift este mai aerodinamic, mai stabil pe viraje, are un aspect mai agresiv si, in acelasi timp, beneficiaza de elemente de siguranta pasiva imbunatatite pentru pietoni. Astfel, Mazda introduce un nou sistem de protectie pentru pietoni denumit "Capota activa", care ridica automat capota daca este detectat impactul cu un pieton la viteze de peste 20 de km/h. Acest sistem creeaza instantaneu spatiu sub capota pentru a absorbi energia din impact si pentru a usura socul. Totodata, noul design al spoilerului frontal creste nivelul de protectie pentru picioarele pietonilor.


Mazda MX-5 facelift va fi disponibil in Romania de la 19.390 euro cu TVA inclus incepand cu toamna lui 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe