Mazda MX-5 RF obtine un premiu important pentru design: Red Dot Best of the Best

Mazda MX-5 RF obtine un premiu important pentru design: Red Dot Best of the Best
  • Mazda a obtinut in total 6 premii Red Dot
  • Juriul e format din 39 de designeri, profesori si jurnalisti
Distribuie pe Facebook

Nu e prima oara cand Mazda obtine un premiu Red Dot. Acum insa l-a primit pe cel mai important pentru design, numit Best of the Best.

Mazda a urcat din nou pe podiumul teatrului Aalto din Essen, Germania, pentru a primi premiul "Red Dot: Best of the Best" pentru Mazda MX-5 RF și pentru limbajul de design KODO – Soul of Motion.

“Acest premiu este o onoare pentru toată echipa Mazda după efortul comun pentru realizarea RF”, a declarat Kevin Rice, directorul de design Mazda Europe, la acceptarea premiului.

Trasatura specifica acestui model e, fara indoiala, acoperişul retractabil. Plafonul lui RF este o piesă puternică formată din alte trei părţi, o simbioză între formă și funcționalitate. Secvența de deschidere sau de închidere, de 13 secunde, este un spectacol în sine. În felul acesta se îmbină lautra practică a coupe-ului, adaptabil indiferent de vreme, cu senzaţia de libertate, ce a inspirat modelul original MX-5 lansat în 1989. Având aceeaşi grilă agresivă, postură puternică, prelungiri scurte şi tehnologie SKYACTIV ca şi varianta soft top a generaţiei actuale, RF oferă acele senzaţii unice pe care șoferii celui mai bine vândut roadster din lume le iubesc.

Mazda Red Dot 2017

Juriul format din 39 de designeri, profesori şi jurnalişti a acordat premiul “Best of the best” – rezervat doar pentru design excepţional de produs – doar 102 dintre cele 5.500 de concurenţi înscrişi în concursul din acest an Red Dot au primit distrincţia de “Best of the best”.

Este cel de-al şaselea premiu Red Dot câştigat până în prezent de Mazda şi KODO pentru modelele generaţiei curente. Mazda CX-3 şi Mazda2 au câştigat în 2015 (alături de versiunea soft-top Mazda MX-5), după ce Mazda3 şi Mazda6 au plecat acasă cu aceleaşi distincții în 2014, respectiv 2013. Criteriile competiţiei Red Dot includ inovaţie, funcţionalitate, ergonomie, conţinut emoţional și simbolic, calitate evidentă şi compatibilitate ecologică.

Modelele câștigătoare, selectate anul acesta în 47 de categorii ce includ maşini şi motociclete, vor fi expuse în muzeul Red Dot Design din Essen timp de cinci săptămâni după ceremonia de decernare a premiilor și și-au câştigat dreptul de a purta simbolul “red dot”. Iniţiată în 1955 de Design Zentrum Nordrhein Westfalen Essen, Germania, Red Dot este una dintre cele mai mari competiţii de produse din lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2017