MAZDA si-a pus fanii in cap cu motorizarile anuntate pentru concurentul Golf-ului. Uite lista

  • Motorul diesel Skyactiv-D dezvolta 116 cai putere
  • Cel pe benzina Skyactiv-G este capabil de 122 de cai putere
  • Ambele pot fi comandate fie cu o cutie manuala, fie cu una automata
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a publicat informatii proaspete despre motorizarile noii generatii Mazda3. Modelul de clasa compacta rivalizeaza, printre altii, cu Volkswagen-ul Golf.

Segmentul compact se bucura, probabil, de cea mai mare popularitate din industria auto si este condus detasat de Volkswagen Golf. Dar pozitia modelului german este amenintata de mai multe compacte japoneze, inclusiv de Mazda3.

Mazda3

Modelul nipon a primit in iarna anului trecut o noua generatie, care a adus in primul rand mai multe imbunatatiri de ordin estetic, atat la exterior cat si la interior. Detaliile tehnice au fost date publicitatii cu taraita, astfel ca de-abia acum aflam concret cateva dintre motorizarile disponbile.

Mazda3

Primul propulsor este unul pe benzina de 2.0 litri Skyactiv-G, capabil de 122 de cai putere si 213 Nm cuplu. Acesta poate fi cuplat atat la o transmisie manuala cu sase trepte, cat si la una automata cu acelasi numar de rapoarte. Repriza 0-100 de km/h este identica pentru versiunile de caroserie hatchbak si sedan, singura diferenta o fac cutiile de viteze.

Mazda3

Asadar, in dreptul transmisiei manuale sunt scrise 10.4 secunde iar in dreptul automatei 10.8 secunde. Consumul mediu declarat este de 6.2-6.3 litri/100 de km pentru versiunea hatchback cu cutie manuala si 6.5-6.7 litri/100 de km pentru transmisia automata.

Sedanul sta cam asa: 6.0-6.1 litri/100 de km pentru cutia manuala si 6.4-6.6 litrl/100 de km pentru cea automata.

Mazda3

Fanii unitatilor diesel vor avea la dispozitie agregatul Skyactiv-D de 1.8 litri care ofera 116 cai putere si 270 Nm cuplu. Cele doua transmisii mentionate mai sus sunt disponibile si in cazul acesteia.

Mazda3

Noua Mazda3 hatchback/sedan cu motor diesel si cutie manuala atinge 100 de km/h in 10.3 secunde (12.1 pentru cutia automata), iar viteza maxima este de 194 de km/h pentru compacta si 199 de km/h pentru sedan.

Mazda3

In ceea ce priveste consumul de combustibil, cel mai prietenos cu buzunarul clientului este sedanul cu transmisie manuala: 4.8-5.0 litri/100 de kilometri fata de 5.0-5.1 litri/100 de kilometri in cazul hatchback-ului cu aceeasi cutie de viteze.

Mazda3

Stim deja ca noua Mazda3 va putea fi comandata si alaturi de primul propulsor pe benzina cu aprindere prin compresie din industria auto. Este vorba despre acel Skyactiv-X de 2.0 litri care va dezvolta 181 de cai putere. Din pacate, japonezii nu au oferit detalii noi despre acesta.

Mazda3

Mazda3

Mazda3

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2019