McLaren nu recunoaste oficial, dar acesta este noul SPEEDTAIL. Succesorul legendarului F1

McLaren nu recunoaste oficial, dar acesta este noul SPEEDTAIL. Succesorul legendarului F1
  • Primele imagini cu noul Speedtail au aparut pe internet
  • Lansarea oficiala este programata pentru ziua de azi
  • Este un succesor al legendarului McLaren F1
Distribuie pe Facebook

Primele imagini cu noul hypercar de la McLaren au aparut pe internet cu cateva ore inainte de lansarea oficiala. Productia lui Speedtail, pentru ca asa a fost denumit, este limitata la doar 106 exemplare, toate fiind deja rezervate.

La inceputul anilor '90, Gordon Murray (un fost inginer din F1) s-a dus la Ron Dennis, pe-atunci seful McLaren, cu propunerea de a construi o masina sport cu trei locuri, extrem de usoara si de puternica, un proiect la care Murray visa de multi ani.

McLaren Speedtail

Dennis a fost de acord, iar pentru designul exterior si interior a fost adus Peter Stevens. Asa s-a nascut McLaren-ul F1, una dintre cele masinile simbol ale anilor '90 si un model care va ramane mereu in inimile impatimitilor auto.

McLaren Speedtail

Gordon Murray a apelat initial la cei de la Honda pentru motor, dar cand acestia au refuzat, britanicul nascut in Africa de Sud le-a cerut ajutorul nemtilor de la BMW, care nici nu au stat pe ganduri. Expertul in motoare de la divizia M, Paul Rosche, a construit un propulsor V12 de 6.0 litri aspirat-natural, special pentru F1, care livra puntii spate 627 de cai putere si 650 Nm cuplu.

McLaren Speedtail

In 1998, McLaren F1 a devenit cea mai rapida masina de serie din istorie, dupa ce a atins 386.7 km/h pe pista de incercari a nemtilor de la Volkswagen.

McLaren Speedtail

Revenind in prezent, brand-ul din Woking vorbeste de ceva timp de un succesor pentru F1, iar aceste imagini oarecum oficiale ni-l arata in toata splendoarea lui. A fost botezat Speedtail, iar singurele detalii estetice care il leaga de legendarul F1 sunt geamurile laterale, configuratia cu trei locuri a habitaclului si implicit pozitia centrala a soferului.

McLaren Speedtail

McLaren Speedtail dispune de un sistem de propulsie hibrid, format dintr-o unitate pe benzina V8 twin-turbo si o unitate electrica, care impreuna vor dezvolta peste 1.000 de cai putere. Britanicii nu spun nimic despre repriza 0-100 de km/h, dar au precizat totusi ca viteza maxima va fi de pese 361 de km/h.

McLaren Speedtail

La fel ca si in cazul lui F1, productia hypercar-ului este limitata la 106 exemplare. Toate au fost deja rezervate, chiar daca pretul de pornire al unei masini este de aproximativ 2.1 milioane de dolari.

McLaren Speedtail

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze McLaren Speedtail
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2018