Mercedes anunta intoarcerea REGELUI. "Noul model va avea peste 400 de cai putere"

Mercedes anunta intoarcerea REGELUI. "Noul model va avea peste 400 de cai putere"
  • Noul Mercedes A45 va avea sub capota peste 400 CP
  • Informatia a fost confirmata de seful diviziei AMG
  • Propulsia va fi asigurata de un 2.0 turbo nou-nout
Distribuie pe Facebook

Lansarea modelelor G63 si AMG GT 4-Door Coupe din cadrul Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Geneva a umbrit oarecum premiera publica a noului A-Class.

Pentru a readuce in atentia publicului generatia cu numarul patru a compactei sale, care concureaza impotriva unor nume precum Audi A3 ori BMW Seria 1, oficialii Mercedes au inceput sa discute cu jurnalistii prezentati la fata locului despre viitoarea versiune de inalta performanta A45.

Mai precis, Tobias Moers, seful diviziei de performanta AMG, a precizat clar si raspicat ca automobilul in cauza, asteptat sa debuteze inainte de sfarsitul anului in curs, va gazdui in compartimentul motor un benzinar 2.0 turbo dezvoltat de la zero si capabil sa livreze peste 400 de cai putere.

In cazul in care oficialul Mercedes se va tine de cuvant, viitorul A45 - despre care unii spun ca va adopta denumirea A50, va reveni pe primul loc in topul celor mai potente modele de clasa compacta ale momentului, pozitie ocupata in prezent de Audi RS3 si al sau 2.5 turbo cu 381 CP sub capota.

Pe langa puterea maxima demna de un Ferrari 360 cu propulsie V8, urmatorul varf al gamei A-Class va mai primi si o cutie automata cu dublu ambreiaj, un sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului, dar si o suspensie sport ori discuri de franare de dimensiuni generoase.

Din punct de vedere estetic, urmatoarea generatie a modelului german de clasa compacta si inalta performanta ar trebui sa primeasca din partea designerilor Mercedes mai multe detalii specifice, precum spoilere agresiv stilizate, jante unice, volan in trei spite sau scaune cu suport lateral marit.

Asteptat sa debuteze oficial inainte de sfarsitul acestui an, noul A45 / A50 AMG va fi urmat ulterior de o varianta ceva mai civilizata, comercializata sub indicativul A35 si proiectat pentru a concura impotriva unor automobile precum Audi S3, BMW M140i ori chiar Volkswagen Golf R.

Mercedes A45 AMG - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe