Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie

Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie
Sport Leicht. Acesta este conceptul dupa care Mercedes a creat legendarul SL. Si totusi, in zilele noastre, roadsterul constructorului din Stuttgart ajunge sa cantareasca pana la 2.3 tone, strategia de la care a pornit totul pierzandu-se odata cu trecerea timpului. Din fericire insa, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. Mai exact, urmatoarea generatie a modelului Mercedes SL promite sa se intoarca la origini.
Distribuie pe Facebook

Lansat in urma cu aproximativ un deceniu si trecut prin doua operatii de facelift, actualul Mercedes SL se pregateste sa fie inlocuit in curand de o noua generatie. Desi premiera mondiala va avea loc abia la inceputul anului viitor, atunci cand Salonul Auto de la Detroit isi va deschide larg portile, constructorul din Stuttgart a dezvaluit deja primele informatii oficiale ale viitoarei sale creatii.

Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie

Pentru inceput, noul Mercedes SL promite sa se intoarca la origini, pana in vremea in care unul dintre principalele sale atuuri era reprezentat de greutatea scazuta. Intr-o alta ordine de idei, asta inseamna ca urmatoarea generatie a roadster-ului german va beneficia de o caroserie realizata (aproape) complet din aluminiu - detaliu tehnic ce contribuie la reducerea masei totale cu aproximativ 140 de kilograme.

Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie

Din punct de vedere al motorizarilor, constructorul din Stuttgart nu a dezvaluit nici un fel de detaliu. Totusi, tot astazi aflam ca viitorul Mercedes SL va aduce cu sine doua noi tehnologii. Pe langa deja celebrul Magic Sky Control, lansat odata cu noul SLK, urmatoarea generatie a roadster-ului german va fi echipata cu un alt sistem... magic - Magic Vision Control (mai pe romaneste, stergatoarele includ in componenta lor si sistemul de spalare al parbrizului). Urmatorul pe lista este sistemul FrontBass, care include doua difuzoare de bass montate nu in usi - asa cum se obisnuia pana acum, ci in suportul pentru picioare al soferului, respectiv pasagerului.

Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie Mercedes SL: Primele informatii despre noua generatie

Drept urmare, 'S-Class-ul roadster-elor' este pe cale sa schimbe, din nou, segmentul in care concureaza. Mult-asteptatul debut va avea loc la North American International Auto Show, eveniment ce se desfasoara la Detroit in perioada 9 - 22 ianuarie 2012.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Noul Mercedes SL - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2011