Mercedes Sprinter primeste tractiune integrala

Mercedes Sprinter primeste tractiune integrala
  • Mercedes anunta noua versiune Sprinter 4x4
  • Modelul se bucura de tractiune interschimbabila
  • Gama de motorizari include doua unitati diesel
Distribuie pe Facebook

Mercedes isi mareste familia dubelor cu un model capabil sa ajunga in cele mai indepartate zone montane, chiar si pe zapada: Sprinter 4x4. Prin apasarea unui buton, noul model se transforma foarte rapid intr-unul cu tractiune integrala.

Furgonetele mari cu tractiune integrala sunt un lucru destul de rar intalnit, insa compania Mercedes a decis sa raspunda acestei provocari cu al sau Sprinter 4x4. O astfel de tractiune interschimbabila, cu o repartitie a cuplului de 35% pe fata si 65% pe partea din spate, asigura o manevrabilitate practica, la fel de buna ca obisnuita tractiune spate a modelului, se lauda germanii.

Mercedes Sprinter 4x4

Conceput pentru a face fata conditiilor de iarna si terenului accidentat, noul Mercedes Sprinter 4x4 beneficiaza si de un control al tractiunii electronic, care franeaza in mod automat rotile in miscare pentru ca cele cu o mai buna aderenta sa beneficieze de un cuplu marit. In cazul in care acest lucru nu este suficient, nemtii ofera posibilitatea clientilor sa isi echipeze duba cu anvelope off-road si cu sistemul Hill-Start Assist.

Desi Mercedes spune ca modelul nu este chiar un off-roader, el beneficiaza de o garda la sol marita la 110 mm in fata si 80 de mm in partea din spate. Ca si restul gamei, noul Sprinter 4x4 este oferit in mai multe versiuni, doua cu lungimi de ampatament diferite (mediu si lung) si trei inaltimi pentru acoperis (normal, inalt si extra-inalt).

Mercedes Sprinter 4x4

Sub capota noului Mercedes Sprinter 4x4 se afla propulsoarele diesel de 2.1 litri si 3.0 litri. Primul este disponibil in doua variante de putere, 129, respectiv 163 cai putere, in timp ce ai doilea, cel de 3.0 litri, cu sase cilindri in V, este capabil sa dezvolte 190 de cai putere si un cuplu de 440 Nm. Indiferent de alegerea motorului, noua furgoneta poate si cuplata la o cutie de viteza manuala in sase trepte sau, optional, la una automata cu cinci viteze.

Consumul mixt incepe de la 8.3 litri/100 de km in cazul motorizarii 2.1 Sprinter 316 BlueTec 4x4 si ajunge la 9.8 - 9.9 l/100 km in cazul motorizarii de 3.0 litri. Potrivit comunicatului de presa, sistemul de tractiune integrala costa 8.391 de euro in Germania.

Mercedes Sprinter 4x4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (97) Poze Mercedes Sprinter 4x4
mai multe