Mercedes-ul cu motor de Dacie este acum produs si intr-o tara vecina cu Romania. Imagini exclusive din fabrica

Mercedes-ul cu motor de Dacie este acum produs si intr-o tara vecina cu Romania. Imagini exclusive din fabrica
  • Mercedes a demarat productia noului A-Class la o a doua uzina
  • Este vorba despre fabrica din Kecskemet, Ungaria
  • Procesul cu pricina se va face in dauna asamblarii lui B-Class
Distribuie pe Facebook

Anuntul vine la numai cateva zile dupa ce compania a demarat constructia modelului respectiv la uzina germana din orasul Rastatt.

Prezentat in fata publicului larg la inceputul acestei primaveri, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva in perioada 8 - 18 martie, noul Mercedes A-Class este construit la momentul de fata in doua locatii diferite.

Initial, concurentul modelelor Audi A3 si BMW Seria 1 a fost asamblat doar la uzina germana din orasul Rastatt, insa zilele acestea a debutat si productia de la fabrica din Kecskemet, aflata la 90 de kilometri de Budapesta, capitala Ungariei.

Cea din urma solutie a fost si este in continuare folosita de Mercedes pentru a construi alte doua automobile de clasa compacta, in speta coupe-ul cu patru portiere CLA si varianta mai practica a acestuia, CLA Shooting Brake.

Revenind la productia modelului A-Class la uzina din Kecskemet, Ungaria, procesul cu pricina se va face in dauna asamblarii actualului B-Class, care va bifa in urmatoarea perioada de timp o noua generatie - a treia la numar.

Daca ar mai fi ceva de spus, concurentul duo-ului german format din Audi A3 si BMW Seria 1 este disponibil la vanzare, cel putin pe piata auto din Romania, la preturi incepand de la 30.297 de euro, cu taxa pe valoare adaugata inclusa.

Vandut sub indicativul A 200, modelul de baza gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de 1.33 litri si aproximativ 163 de cai putere, dezvoltata de inginerii Mercedes impreuna cu specialistii Aliantei Renault - Nissan - Mitsubishi.

Echiparea standard cuprinde o cutie manuala cu sase rapoarte, un sistem de tractiune fata, jante din otel pe 16 inch, dar si tapiterie din stofa, climatizare automata THERMATIC ori lumini de zi LED si asistent activ la franare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2018