Mercedes-ul S-Class tot mai aproape de a se conduce complet singur

Mercedes-ul S-Class tot mai aproape de a se conduce complet singur
  • Mercedes-ul S-Class va primi un nou pachet de tehnologii autonome
  • Functiile Active Distance Assist Distronic si Active Steering Assist vor fi imbunatatite
  • Viteza masinii va fi ajustata automat atat in viraje cat si in intersectii
Distribuie pe Facebook

Gigantul german Daimler a anuntat noutati pentru varful de gama Mercedes-Benz S-Class. Limuzina va primi din toamna un nou pachet cu tehnologii autonome care va sprijini soferul si mai mult decat pana acum.

Oricat ne-am dori cateodata, evolutia tehnologica din industria auto nu poate fi oprita. Daca mai demult masinile erau capabile sa ii ofere soferului senzatii de nedescris in spatele volanului, acum acesta este mai mult un pasager.

Mercedes-Maybach S600

In acest context, nemtii de la Mercedes-Benz au anuntat ca soferii de S-Class vor fi mai sprijiniti ca niciodata in momentul in care conduc masina, deoarece limuzina germana urmeaza sa primeasca un pachet nou cu tehnologii autonome, camere video si sisteme radar care vor permite pentru prima oara calcularea comportamentului soferului pe baza hartii si a datelor legate de navigatie.

Mercedes-Maybach S600

Cele mai interesante noutati vizeaza imbunatatirea functiilor Active Distance Assist Distronic si Active Steering Assist, prin care masina va fi capabila sa mentina o distanta mai sigura fata de celalalte vehicule din trafic, cat si in momentul in care vireaza. Mai mult decat atat, viteza masinii va fi ajustata automat in curbe si la intersectii.

Mercedes-Maybach S600

In plus, functia Active Lane Change Assist a fost revizuita, astfel ca acum, in cazul in care se ruleaza cu viteze cuprinse intre 80 si 180 de km/h si se vrea trecerea pe o alta banda, va trebui numai sa se atinga indicatorul functiei. Masina va schimba singura banda atunci cand considera ca poate face acest lucru.

Mercedes-Maybach S600

Ultima dar nu cea din urma este Active Emergency Stop Assist, cu ajutorul careia masina franeaza automat daca detecteaza ca soferul nu mai conduce in mod activ, iar sistemul Active Steering Assist este activat.

Mercedes-Maybach S600

Michael Hafner, seful diviziei de condus autonom din cadrul Mercedes-Benz, sustine ca "Ne apropiem de obiectivul unui condus autonom mai rapid decat se asteapta multa lume. Din toamna, noul Clasa S va fi capabil sa sprijine soferul mult mai bine decat toate sistemele care au fost disponibile pana astazi."

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes-Maybach S600
mai multe