MG revine pe piata din Europa cu modele noi

MG revine pe piata din Europa cu modele noi
Producatorul britanic, detinut de chinezii de la SAIC Motor Corporation, si-a anuntat dorinta de a lansa cateva modele noi pentru a revitaliza marca MG. Daca in ultima vreme MG a fost o marca moarta pe piata europeana, la fel ca si Rover, proprietarii chinezi au de gand sa le resusciteze pe amandoua. In plus, Rover se numeste Roewe, iar MG si-a pastrat numele care vine de la Morris Garage.
Distribuie pe Facebook

SAIC Motor Corporation din China a investit in prima jumatate a anului 2011 1 miliard de lire sterline pentru a relansa brandul MG si pe cel Roewe, fostul Rover. In plus, chinezii mai vor sa investeasca inca 2,2 miliarde pana la sfarsitul anului, ca sa inceapa vanzarile anuala de 700.000 de lire in 2015, dupa cum estimeaza compania.

MG revine pe piata din Europa cu modele noi

In 2010, MG si Roewe au vandut doar 160.397 de masini, majoritatea livrate in China, si doar 2000 de unitati in alte tari. In aprilie anul curent, MG a lansat MG6 in UK, o masina de talie medie, fiind primul model asamblat la fabrca Longbridge dupa 16 ani. Compania spune ca in momentul finalizarii unui model cu motorizare diesel, masina va fi oferita si in restul Europei. "Nu ne vom prezenta pe pietele principale din Europa fara o masina diesel" spune director fabricii, William Wong, pentru Autonews.

MG6 este o masina cu 4 usi, disponibila cu un motor de 1,8 litri turbo si are un pret de pornire de 17.650 Euro.

In afara de MG6, MG mai pregateste o serie de noi modele: MG3, MG5, MG7 si un SUV Crossover, dar si un inlocuitor pentru roadsterul TF si o masina electrica.

MG revine pe piata din Europa cu modele noi

MG3 este un mic model hatchback deja lansat in China, si care isi va face lansarea si in Anglia la sfarsitul lui 2012. Urmatorul pe lista este MG5, un model compact care sa rivalizeze cu segmentul condus de Astra si Golf, model dezvaluit in aprilie, la Shanghai Auto Show. Acesta din urma este asteptat in varianta de serie in 2013, gata pentru piata din Europa.

MG revine pe piata din Europa cu modele noi

In 2014, compania isi doreste sa lanseze MG7, un sedan mare care va avea platforma comuna cu Opel Insignia, in urma unui parteneriat dintre GM si SAIC in China. In acelasi an, MG mai vrea sa scoata un mic crossover care sa rivalizeze cu Nissan Qashqai.

In final, lucrurile cele mai interesante isi vor face aparitia: un roadster anuntat pentru 2016 si o masina electrica bazata pe conceptul Roewe E1. Asadar, vesti bune de la englezii traditionali!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze MG revine pe piata din Europa cu modele noi
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2011