Mini va avea pana la 10 modele diferite

Mini va avea pana la 10 modele diferite
  • Mini ar putea oferi in viitor pana la 10 automobile diferite
  • Toate acestea vor avea la baza platforma cu tractiune fata UKL
  • Noua generatie Mini Cooper va debuta la data de 18 noiembrie
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Mini ar putea oferi in viitor pana la 10 automobile diferite, care vor imparti aceeasi platforma cu tractiune fata cu modelele entry-level de la BMW. Informatia vine de la Peter Schwarzenbauer, membru in consiliu de administratie al BMW.

Intr-un interviu acordat Automotive News Europe, oficialul companiei germane a afirmat ca planurile Mini pentru viitor sunt de a oferi un total care se va cifra intre opt si zece automobile diferite. In plus, a mai mentionat oficialul, compania nu s-a decis inca daca sa inlocuiasca toate modelele existente, insa este o optiune luata in calcul.

Motivul noii viziuni are la baza platforma cu tractiune fata UKL (acronimul nemtesc de la Unter Klasse - clasa mica), pe care modelele Mini o vor imparti cu cele din gama entry-level de la BMW. Schwarzenbauer a mai dezvaluit ca isi pune mari sperante in noul motor in trei cilindri, de 1.5 litri (135 de cai putere), unitate care va echipa si noul Mini Cooper, insa crede va exista si o cerere destul de mare pentru unitatile in patru cilindri.

Referitor la un Mini electric, oficialul a afirmat ca va exista cu siguranta o versiune plug-in hibrid, insa, in acest moment, nu se stie daca va fi si un Mini 100% electric. Anul trecut, Mini a produs si vandut 300.000 de unitati, mai spune Peter Schwarzenbauer, iar acum se urmareste atingerea unei cifre mai mari, prin extinderea capacitatii de productie, in special la fabrica de la Oxford, acolo unde se vor fabrica pana la 240.000 de unitati pe an.

Primul model care va marca noua viziune a marcii se pare ca va fi Mini Cooper, surprins recent in cateva poze spion in Los Angeles, in timp ce era filmat pentru un spot publicitar. Hot-hatch-ul va fi prezentat luna viitoare, pe data de 18, chiar in Marea Britanie, la fabrica de la Oxford, in timp ce vanzarile vor debuta in primavara, atat in Europa, cat si in Statele Unite.

Pe langa motorul in trei cilindri, de 1.5 litri, noul Mini Cooper va beneficia si de un propulsor diesel cu acelasi litraj, dar cu putere mai mica. Modelul Cooper S va fi echipat cu o unitate de 2.0 litri si 190 de cai putere, in timp ce modelele John Cooper Works vor avea acelasi motor, numai ca va fi mai puternic (220 de cai putere).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2013