MINI va oferi un model cu 5 portiere si motor 1.2 Turbo de 75 cp

MINI va oferi un model cu 5 portiere si motor 1.2 Turbo de 75 cp
  • Motorul are 75 cp si 150 Nm cuplu
  • Transmisia este manuala cu 6 rapoarte in varianta standard
  • Numele va fi MINI One First
Distribuie pe Facebook

Se pare ca si marcile premium si-au facut lectiile si au invatat de la producatorii low-cost, cum este Dacia: clientii nu mai cauta cu ardoare puteri uriase, vor preturi mici si motoare economice. MINI se aliniaza la acest trend si urmeaza sa lanseze varianta cu 5 portiere dotata cu motor 1.2 Turbo pe benzina.

Pana acum, iubitorii marcii britanice MINI aveau la dispozitie cel mai ieftin model cu 5 portiere dotat cu motorul 1.5 litri pe benzina si 136 cp, care costa 21.824 Euro cu TVA in Romania. De acum insa, lucrurile urmeaza sa se schimbe si va urma un model mai accesibil. E vorba de MINI One First, un hatchback cu 5 portiere care va avea un motor de numai 1200 cmc, pe benzina.

One First va avea sub capota motorul 1.2 Turbo cu 3 pistoane in linie, injectie directa si dublu Vanos. Puterea este de 75 cp si cuplul este de 150 Nm. Conform datelor oficiale, acest model entry-level va avea un consum redus de numai 5.2 litri in regim mixt, dar si performante pe masura motorului mic. Adica 13,4 secunde pana cand atinge 100 km/h si o viteza maxima de 166 km/h. Insa emisiile de CO2 sunt mici, pesemne ca acest aspect a fost unul din telurile marcii: doar 122 de grame pentru fiecare kilometru parcurs.

Masina cea ieftina si cea mai noua din oferta MINI va fi pusa in vanzare incepand cu luna martie a acestui an. Va veni in varianta standard cu o transmisie manuala noua realizata de englezi, special gandita pentru a creste eficienta consumului, dar si pentru a contribui la o greutare redusa a masinii. Motorizarea de 1.2 litri este cea de-a saptea care este disponibila pentru gama cu 5 portiere a producatorului, alaturandu-se celor 3 pe benzina si celor 3 pe motorina, cu puteri de pana la 192 cp.

MINI 1.2 Turbo

Distribuie pe Facebook
mai multe