Mitsubishi lanseaza in Europa noul Lancer Evo X FQ440 MR cu 440 CP sub capota

Mitsubishi lanseaza in Europa noul Lancer Evo X FQ440 MR cu 440 CP sub capota
  • Mitsubishi a anunta noua editie speciala Lancer Evolution X FQ-440 MR
  • Modelul va fi disponibil exclusiv pe piata auto din Marea Britanie
  • Doar 40 de exemplare vor fi fabricate, fiecare avand 440 CP sub capota
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Mitsubishi celebreaza 40 de ani pe piata auto din Marea Britanie cu o editie speciala a modelului Lancer Evolution X, botezata FQ-440 MR si capabila sa ofere nu mai putin de 440 cai putere.

Cea de-a zecea generatie a modelului Mitsubishi Lancer Evolution se apropie cu pasi repezi de finalul glorioasei sale cariere, iar vestile cu privire la un posibil succesor intarzie sa apara. Din fericire, avem si o veste buna pentru... unii dintre fanii automobilului japonez de inalta performanta.

Producatorul din Tara Soarelui Rasare aniverseaza anul acesta patru decenii de cand activeaza pe piata din Marea Britanie, oficialii Mitsubishi pregatind o editie speciala a modelului Lancer Evolution X pentru a celebra aceasta importanta sarbatoare. Botezat Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR, automobilul japonez se bucura de numeroase imbunatatiri tehnice si mecanice, propulsorul turbo de doi litri modificat pentru a livra celui aflat la volan nu mai putin de 440 de cai putere reprezentand de departe atractia principala.

Nu lipsesc insa de pe lista cu ingrediente magice nici transmisia cu sase rapoarte si dublu ambreiaj sau sistemul de tractiune integrala permanenta, editie speciala a modelului Mercedes Lancer Evolution X oferind, de asemenea, si o suspensia mai joasa cu pana la 35, respectiv 30 de milimetri (fata / spate), plus un sistem de franare de inalta performanta inzestrat cu componente marca Alcon.

In ceea ce priveste aspectul vizual, noul Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR iese in evidenta atat prin jantele BBS pe 18 inci, cat si prin scaunele de tip scoica, marca Recaro. Mai mult de-atat, printre dotarile oferit in standard regasim si faruri autoadaptive cu Bi-Xenon, sapte airbag-uri, volan multifunctional imbracat in piele, sistem de infotainment cu ecran tactil de 7 inci, slot pentru cardul de navigatie si opt difuzoare + un subwoofer Rockford Fosgate.

Suna bine, nu-i asa? Din pacate, aceasta editie speciala a modelului Mercedes Lancer Evolution X va fi disponibila la vanzare exclusiv pe piata auto din Marea Britanie. Doar 40 de exemplare vor fi fabricate in total, fiecare urmand a avea un pret de pornire de 50.000 de lire sterline.

Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR

Distribuie pe Facebook
mai multe