Modelul Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la Geneva

Modelul Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la Geneva
Modelul de serie Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la editia cu numarul 81 a Salonului Auto International de la Geneva, in perioada 3 - 11 martie.
Distribuie pe Facebook
In decembrie, anul trecut, Chevrolet a castigat pentru prima data Campionatul Mondial de Turisme. Succesul inregistrat de Chevrolet in WTCC a dovedit potentialul dinamic si calitatile modelului Cruze, in timp ce lansarea noii versiuni hatchback cu 5 usi, pe langa cea sedan, este o alta dovada a intentiei Chevrolet de a imbunatati raportul calitate-pret.

O versiune de prezentare a autovehiculului compact al Chevrolet a fost expusa la Salonul Auto de la Paris in septembrie, anul trecut, si a fost primita cu caldura.

Modelul Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la Geneva


Numarul de autovehicule Cruze vandute anul trecut l-a depasit pe cel inregistrat de modelul Aveo, devenind astfel cel mai bine vandut autoturism Chevrolet pe plan global. De la lansare, in primavara anului 2009, modelul Cruze sedan a fost bine primit pe pietele din toata lumea si a fost intampinat ca o schimbare a strategiei marcii, clientii fiind atrasi de stilul coupe, de calitatea constructiei, de cele 5 stele obtinute la testele NCAP si de manevrabilitatea dinamica. De asemenea, autovehiculul a fost ales "Autovehiculul AUTOBEST al anului 2010" de catre un juriu compus din cei mai importanti jurnalisti auto din Europa Centrala si de Est.

Lansarea noului Cruze hatchback reprezinta un pas critic in Europa, conform lui Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv al Chevrolet Europe. "Modelele hatchback joaca un rol critic pe multe piete. In total, segmentul de autovehicule compacte din Europa reprezinta aproximativ un sfert din piata totala, in timp ce modelele hatchback reprezinta aproximativ 65% din acel volum.

"Noul Cruze hatchback intareste dorinta Chevrolet de a fi considerata una dintre principalele marci din Europa si este un autovehicul care are un raport calitate-pret mai bun decat al unor concurenti mai cunoscuti."

Designul hatchback

Modelul Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la Geneva

Cu linia atractiva si impetuoasa a acoperisului, specifica modelelor coupe, si cu consolele scurte in fata si spate, noul Cruze hatchback are acelasi dinamism in ceea ce priveste postura ca si varianta sedan si poate fi recunoscut instantaneu.

Si aceasta versiune beneficiaza de aceeasi senzatie de stabilitate a caroseriei in timpul rularii, fiind construita pe baza noului sistem de structura monococa, acesta fiind completat prin reglarea finala a componentelor sasiului. Sistemul cu structura monococa este utilizat pentru niveluri ridicate de stabilitate si soliditate. Intr-adevar, Chevrolet Cruze este un autovehicul pe gustul multor soferi din Europa, lucru dovedit de vanzarile inregistrate pe multe piete si de faptul ca, in 2010, vanzarile au depasit toate estimarile.

Volumul de incarcare al variantei Cruze hatchback este de aproape 400 de litri, autovehiculul fiind prevazut cu scaune spate fractionabile 60/40.

Noul Chevrolet Cruze hatchback cu cinci usi va fi pus in vanzare in Europa la jumatatea anului 2011, iar preturile vor fi anuntate cu putin timp inainte de data lansarii.

Modelul Cruze hatchback va fi lansat in premiera mondiala la Geneva


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe