Motor de Golf R, 310 cai putere si tractiune fata. Cu alte cuvinte, noul Seat Leon Cupra R

Motor de Golf R, 310 cai putere si tractiune fata. Cu alte cuvinte, noul Seat Leon Cupra R
  • Seat prezinta noul Leon Cupra R
  • Acesta este propulsat de un motor turbo, de 2.0 litri
  • Debuteaza cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul spaniol de automobile a lansat noul Leon Cupra R. Versiunea de top a celebrei compacte ascunde sub capota un motor de 2.0 litri, turbo, capabil de 310 cai putere. Aceasta va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt de saptamana viitoare.

Segmentul hot-hatch-urilor are de astazi un nou membru, dupa ce brand-ul din Martorell a publicat primele imagini si informatii oficiale despre Leon Cupra R. Prima veste proasta este ca productia va fi una limitata, astfel ca numai 799 de norocosi vor avea asa ceva in garaj.

Pentru inceput, sportiva din peninsula iberica a primit mai multe modificari estetice, inclusiv elemente din fibra de carbon pentru barele de protectie, prize de aer supradimensionate, o aripa spate montata deasupra lunetei si accente aramii intalnite la nivelul spoiler-ului fata, oglinzilor laterale si nu in ultimul rand la cel al jantelor.

Seat Leon Cupra R

In ceea ce priveste nuantele exterioare, viitorii clienti isi vor putea configura noul Leon Cupra R in Midnight Black sau Pyrenees Grey, sau pot opta pentru un gri cu aspect mat, insa care le va mai scoate cateva mii de euro din buzunare.

Departamentul tehnic este de departe cel mai interesant. Hot-hatch-ul spaniolilor beneficiaza de propulsorul turbo, de 2.0 litri, al Golf-ului R, care si in cazul acestui dezvolta 310 cai putere atunci cand vine in compania unei transmisii manuale cu sase trepte. Daca vrei o cutie automata DSG, puterea scade la 300 de cai. In ambele cazuri, tractiunea oferita este exclusiv pe puntea fata.

Pe langa toate acestea, noul Seat Leon Cupra R propune un sistem de evacuare de inalta performanta cu doua iesiri, frane Brembo si un sistem Dynamic Chassis Control revizuit pentru maximum de performante.

Seat Leon Cupra R

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Seat va lansa acest model sportiv cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, alaturi de noul crossover subcompact Arona, dar si o versiune a supermini-ului Ibiza cu propulsor de 1.0 litru TGI, alimentat cu gaz natural.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Septembrie 2017