Motor turbo de 1.8 litri si 300 de cai putere. Asta va avea noul Renault Megane RS sub capota

Motor turbo de 1.8 litri si 300 de cai putere. Asta va avea noul Renault Megane RS sub capota
  • Noul Megane RS va beneficia de propulsorul modelului Alpine A110
  • Unitatea de 1.8 litri turbo va dezvolta 300 de cai putere
  • Tractiunea va fi pe puntea fata
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, noul Renault Megane RS va avea un propulsor de 1.8 litri sub capota, care va dezvolta 300 de cai putere. Hot-hatch-ul francezilor este asteptat sa debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Francezii de la Renault lucreaza de ceva vreme la noul Megane RS, iar acum, cu cateva luni ramase pana la premiera de la Frankfurt incep sa apara tot felul de zvonuri. Cele mai recente vorbesc despre motorizarea hot-hatch-ului.

Unele surse apropiate constructorului din Hexagon sustin ca sub capota Megane-ului se va regasi propulsorul care a debutat pe proaspatul Alpine A110. Vorbim asadar despre o unitate de 1.8 litri turbo, care in cazul celui din urma dezvolta 252 de cai putere si 320 Nm cuplu.

Acesta nu va fi lasat neatins, iar inginerii cauta solutii pentru ca unitatea cu patru cilindri in linie sa fie capabila de 300 de cai. De transferul puterii catre puntea fata se va ocupa o transmisie automata cu dublu-ambreiaj, francezii de la Renault urmand sa ofere o cutie manuala de viteze numai pentru anumite piete.

Pachetul tehnic va fi completat de un sistem de directie integrala, de amortizoare adaptive si nu in ultimul rand, de un sistem de franare performant. Din informatiile precedente stim ca noul Megane RS va paria pe un design rafinat si in ciuda performantelor sportive spre care inclina inginerii francezi, hot-hatch-ul nu va fi extrem de agresiv.

"Brand-ul nostru nu pune accentul pe agresivitate. Incercam sa avem un produs puternic, dar in acelasi timp simplu si cu forme senzuale," preciza cu cateva zile in urma Stephane Janin, directorul de design din cadrul Renault.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Renault Megane RS urmeaza sa aiba debutul international cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie, insa inainte de asta, hot-hatch-ul s-ar putea sa fie prezentat in premiera in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

Distribuie pe Facebook
mai multe