Multi il considera cel mai reusit crossover al momentului. Cu cat se vinde in Romania

Multi il considera cel mai reusit crossover al momentului. Cu cat se vinde in Romania
  • Noul Peugeot 3008 porneste in Romania de la 20.399 euro
  • Versiunea de baza ofera un benzinar turbo de 1.2 si 130 CP
  • Meniul standard include sase airbag-uri, lumini de zi LED etc
Distribuie pe Facebook

Design-ul care ne duce cu gandul mai degraba la un concept car decat la un model de serie, tehnologiile de ultima ora in materie de conectivitate, respectiv siguranta activa, dar si punctajul maxim de cinci stele obtinut recent la testele Euro NCAP au transformat noul Peugeot 3008 intr-unul dintre cele mai ravnite crossovere ale momentului.

Prezentat in fata publicului larg in urma cu aproximativ o luna, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris intre 1 si 16 octombrie, modelul francez se vinde in Romania cu un minimum de 20.399 euro, in cazul in care te intrebai.

In schimbul acestei sume de bani, clientul primeste o motorizare turbo de 1.2 litri si 130 de cai putere, care aduce primii 100 de kilometri pe ora dupa aproximativ 10.8 secunde. Pentru cei interesati strict de consum, fisa tehnica anunta in cazul de fata o medie de 5.1 litri la 100 km.

Benzinarul cu numarul doi disponibil sub capota noului Peugeot 3008 propune 163 CP dintr-un 1.6 THP si lucreaza exclusiv cu o automata in sase rapoarte. Drept urmare, cumparatorii sunt nevoiti sa scoata din buzunare de-aceasta data cel putin 24.232 euro.

Fan al unitatilor diesel? Tot dintre doua unitati mari si late vei avea de ales si daca preferi motorina, modelul francez incepandu-si pledoaria cu un 1.6 HDi de 99 de cai putere - oferit contra sumei de 20.998 de euro.

Acelasi 1.6 HDi vine si intr-o versiune de 120 CP, cu mentiunea ca nota de plata porneste in situatia data de la 21.700 de euro. Ce-i drept, banii platiti in plus se traduc prin performante superioare, in timp ce consumul de carburant ramane neschimbat.

La final, cel mai mare motor pus de Peugeot pe noul 3008 este caracterizat de o capacitate cilindrica de doi litri si 150 sau 180 de cai putere. Pe primul il putem avea pentru 24.280 euro, pe cand varianta de top incepe de la 33.691 euro.

Din puncul de vedere al pachetului standard de dotari, modelul francez promite inca de la nivelul echiparii de baza airbag-uri frontale, laterale si cortina, lumini de zi si stopuri cu LED, geamuri fata si spate actionate electric sau regulator si limitator viteza.

Nu lipsesc din peisaj, de asemenea, nici aerul conditionat manual ori radio-ul cu sase boxe, bluetooth si USB, meniul superior aducand si jante din aliaj pe 17 inch, proiectoare ceata, climatizare automata, respectiv ecran tactil de opt inch.

Cat despre varful de gama, avem (si) faruri Full LED, acces / pornire fara cheie, sistem de navigatie 3D, jante din aliaj pe 19 inch, tapiterie mixta Alcantara + TEP si asa mai departe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2016