N-au vrut sa renunte la el, asa ca l-au transformat intr-un break sportiv. Acum se bate cu Golf-ul Variant

N-au vrut sa renunte la el, asa ca l-au transformat intr-un break sportiv. Acum se bate cu Golf-ul Variant
  • Kia a lansat noul ProCeed
  • Modelul a fost transformat intr-un break sportiv
  • Este disponibil in doua variante
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile lanseaza oficial noul ProCeed. Modelul s-a transformat intr-un shooting brake cu cinci usi in contextul in care vanzarile hatchback-urilor cu trei usi sunt intr-o continua scadere in Europa.

Pana acum, Kia ProCeed era un hatchback cu trei usi pe care brand-ul asiatic il vindea exclusiv pe piata europeana. Numai ca acest segment a inceput sa piarda din popularitate astfel ca reprezentantii companiei au fost nevoiti sa ia masuri.

2019 Kia ProCeed

In loc sa renunte la acest model, sud-coreenii au luat decizia sa-l transforme intr-un shooting brake cu cinci usi care sa se bata in continuare cu Volkswagen Golf Variant. Si s-ar putea sa fie chiar un rival de temut, unul care masoara 4.605 milimetri in lungime, 1.422 de milimetri in latime si care ofera un portbagaj cu un volum de incarcare de 594 de litri.

2019 Kia ProCeed

Noul Kia ProCeed va fi oferit in doua versiuni, una GT-Line si varful de gama ProCeed GT. Prima dintre ele va fi disponibila cu trei motorizari: 1.0 T-GDI cu 120 de cai putere, 1.4 T-GDI cu 140 de cai si 1.6 CRDi Smartstream cu 136 de cai putere. Acestea pot fi comandate atat cu o transmisie manuala cu sase trepte, cat si cu una automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

2019 Kia ProCeed

In ceea ce priveste ProCeed GT, acesta vine alaturi de o unitate de 1.6 litri T-GDI capabila de 204 cai putere si 265 Nm cuplu. Singura transmisie disponibila in cazul sau este cea automata cu sapte trepte si dublu-ambreiaj, iar schimbarea vitezelor se poate face si cu ajutorul padelelor din aliaj montate in spatele volanului.

2019 Kia ProCeed

Kia sustine ca noul ProCeed este foarte dinamic pe viraje, multumita in special suspensiei independente imprumutata de la Ceed-ul obisnuit, dar recalibrata. Spre exemplu, arcurile sunt mai rigide atat pe fata cat si pe spate pentru un feedback mai sportiv.

2019 Kia ProCeed

Noul ProCeed va fi asamblat la uzina Kia din Slovacia incepand cu luna noiembrie, urmand ca primele exemplare sa ajunga pe piata din Europa in primele luni ale anului viitor.

2019 Kia ProCeed

"Scaderea in popularitate a pietei hatchback-urilor cu trei usi din Europa a pus viitorul lui ProCeed sub semul intrebarii. Dar era de neconceput sa renuntam pur si simplu la ProCeed. A trebuit sa-l reinventam pentru a ne asigura ca toata vitalitatea si vibratia lui nu s-au pierdut pur si simplu. A trebuit sa fie un model care nu numai sa stea in varful gamei Ceed, ci unul care sa fie identificat imediat ca fiind cea mai emotionala masina din gama," a precizat Gregory Guillame, designerul sef al Kia Europa.

2019 Kia ProCeed

2019 Kia ProCeed

2019 Kia ProCeed

2019 Kia ProCeed

2019 Kia ProCeed

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze 2019 Kia ProCeed
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018