Nemtii au intrat in sedinta. Cel mai nou rival pentru E-Class si Seria 5 vine din China si are 5.2 metri lungime

Nemtii au intrat in sedinta. Cel mai nou rival pentru E-Class si Seria 5 vine din China si are 5.2 metri lungime
  • Concurent pentru E-Class, Seria 5 si A6
  • Masoara 5.2 metri lungime
  • Doua motorizari, inclusiv un V6 de 3.0 litri
Distribuie pe Facebook

Chinezii de la Hongqi au prezentat un concurent pentru Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 sau BMW Seria 5. Botezat H9, acesta propune un exterior impunator si un habitaclu luxos.

Pentru multa lume FAW Hongqi este un brand necunoscut, insa vorbim despre cel mai luxos si cu vechime producator auto chinezesc. Unul care tocmai a lansat un rival, putem spune chiar de temut, pentru BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Class sau Audi A6.

Hongqi H9

Reprezentantii companiei sustin ca masina are un design propriu, insa nu putem sa nu observam cateva detalii care ne duc cu gandul la modele consacrate cum ar fi Mercedes-Maybach, Cadillac XTS sau Rolls-Royce.

De fapt, fostul sef de design al constructorului britanic este acum vice presedinte de design la FAW Group, compania care detine si Hongqi. Chiar si asa, chinezii sustin ca design-ul noului H9 era deja finalizat atunci cand Giles Taylor a trecut de la Rolls Royce la FAW.

Hongqi H9

Hongqi H9

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Hongqi H9 propune un exterior impunator cu o grila de dimensiuni mari, faruri Matrix LED, o banda LED care inconjoara grila si o banda luminoasa rosie care tine loc de logo-ul companiei. Tot aici trebuie sa mentionam jantele cu diametrul de 20 de inch sau manerele ascunse ale portierelor.

Hongqi H9

Interiorul nu face rabat de la materiale de lux. Pielea, lemnul sau cromul sunt numai cateva dintre cele care iti fura privirea. Display-ul instrumentarului de bord complet digital este acompaniat de inca un ecran, cel al sistemului de infotainment, iar atmosfera este asigurata de lumina ambientala.

Hongqi H9

Hongqi H9 este un sedan de dimensiuni medii chiar daca masoara 5.2 metri in lungime si are un ampatament de peste trei metri. Asta inseamna ca pasagerii din spate nu se pot plange de lipsa de spatiu.

Modelul asiatic vine standard cu o configuratie de cinci locuri dar optional se poate opta si pentru una cu patru.

Hongqi H9

Gama de motorizari este compusa din doua unitati: un 2.0 litri turbo cu 252 CP si 380 Nm cuplu sau un V6 de 3.0 litri supraalimentat care livreaza puntii spate 272 CP si 400 Nm cuplu prin intermediul unei transmisii automate.

Hongqi H9

Masina este deasemenea echipata cu o suspensie pneumatica iar cel de la volan are la dispozitie un sistem de condus autonom de nivel 2.5.

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Hongqi H9

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Hongqi H9
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2020