Nemtii de la Porsche s-au sucit. Noul Panamera Sport Turismo va debuta doar anul viitor la Salonul Auto de la Geneva

Nemtii de la Porsche s-au sucit. Noul Panamera Sport Turismo va debuta doar anul viitor la Salonul Auto de la Geneva
  • Noul Porsche Panamera Sport Turismo va debuta anul viitor la Salonul Auto de la Geneva
  • Nemtii au declarat initial ca modelul va debuta la Salonul Auto de la Paris de luna viitoare
  • Panamera break va fi oferit spre vanzare si in Statele Unite incepand cu 2018
Distribuie pe Facebook

Desi initial trebuia sa fie lansat la Salonul Auto de la Paris din acest an, nemtii de la Porsche s-au razgandit si au anuntat ca Panamera Sport Turismo va debuta de-abia anul viitor, la Salonul Auto de la Geneva.

In urma cu ceva vreme, constructorul din Stuttgart publica primul set de fotografii al celui mai practic Panamera, botezat Sport Turismo. Am putut vedea atunci cum va arata acesta, dar am si putut afla ca va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, de la finalul acestei luni.

Ei bine, desi mai sunt putin peste doua saptamani pana la debutul unuia dintre cele mai prestigioase saloane auto, nemtii s-au razgandit si au anuntat acum ca Panamera break va fi prezentat oficial doar anul viitor in martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. In plus, acestia au declarat ca noua versiune va fi oferita spre vanzare si in Statele Unite incepand din 2018, chiar daca hatchback-urile si break-urile nu se bucura de o popularitate foarte ridicata peste ocean.

Porsche-le Panamera Sport Turismo este probabil cea mai frumoasa versiune a acestui model, si isi ia numele de la conceptul pe care este bazata. Din punct de vedere tehnic, break-ul este identic cu modelul Panamera lansat cu ceva timp in urma, singurele diferente fiind spatiul interior mai mare si noul design al partii dorsale.

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, clientii vor putea opta pentru una dintre cele trei configuratii, 4S, 4S Diesel si Turbo, cea din urma avand sub capota cel mai puternic motor al gamei, V8-ul de 4.0 litri bi-turbo.

Mai mult decat atat, constructorul german nu a uitat de cei carora le pasa de mediul inconjurator, asa ca le va pune la dispozitie si doua versiuni performante hibrid. Acestea vor avea un nivel scazut de emisii iar tehnologia folosita va fi imprumutata de la hypercarul 918 Spyder.

Distribuie pe Facebook
mai multe