Nissan a prezentat noul taxi londonez

Nissan a prezentat noul taxi londonez
  • Nissan a prezentat noul model de taxi care va circula pe strazile capitalei Marii Britanii
  • Taximetrul este bazat pe modelul de succes NV200, fiind un mix intre inovatie si traditie
  • Sub capota regasim un motor pe benzina de 1.6 litri, cuplat la o transmisie automata
Distribuie pe Facebook

Celebrul taximetru negru al Londrei a devenit verde odata cu intrarea pe piata a noilor NV200 de la Nissan. Ca si rivalul sau, noul taxi japonez este vopsit in negru, insa polueaza mai putin si se lauda cu un spatiu de incarcare mai mare.

Nissan a prezentat noul taximetru care va circula pe strazile capitalei Marii Britanii incepand cu luna decembrie a acestui an. Pretul unui astfel de model se situeaza in jurul a 30.000 de lire sterline, iar anul viitor, in 2015, va aparea si o versiune electrica, cu emisii zero.

Modelul prezentat de Nissan este propulsat de un motor pe benzina de 1.6 litri, care este cuplat la o transmisie automata cu sase rapoarte. In plus, emisiile de CO2 sunt de numai 132g/km.

Nissan NV200 Taxi

Noul taximetru este bazat pe modelul de succes NV200, fiind un mix intre inovatie si traditie, imbratisand farurile mari si rotunde ale vechilor taxi-uri londoneze, dar si grila impunatoare, de asemenea sinonima cu traditia britanica. "Masina a fost redesenata pentru a putea fi remarcata cu usurinta ca fiind unul din taxi-urile negre ale capitalei Marii Britanii", a declarat un purtator de cuvant al Nissan.

De altfel, prima versiune a faimosului "London Hackney Carriage" (taxi-ul londonez) realizata de compania japoneza a fost facuta publica in august 2012. Drept raspuns la feedback-ul primit din partea primariei, departamentului de transport si a altor organizatii cheie, Nissan a redesenat vehiculele "pentru a reflecta mai bine natura iconica a traditionalului taxi negru al Londrei.".

Nissan NV200 Taxi

Modelul a intrunit mai multe criterii cerute de departamentul de transport al municipalitatii, printre care spatiul pentru cap al pasagerilor. Aceasta este o regula introdusa demult, prin care li se permite domnilor sa poarte traditionalul joben.

Desi producatorul nipon are o mare fabrica in orasul britanic Sunderland, noul autoturism va fi construit in Barcelona. Taxi-ul viitorului, asa cum este el descris, functioneaza in prezent in New York, Barcelona si Tokyo.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Nissan NV200 Taxi
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Ianuarie 2014