Noi motive de neliniste pentru BMW si Mercedes. Surpriza majora pe care Audi o pregateste companiilor rivale

Noi motive de neliniste pentru BMW si Mercedes. Surpriza majora pe care Audi o pregateste companiilor rivale
  • Audi ia in calcul lansarea unui Q9
  • Informatia vine de la Autocar
  • Noul SUV va concura cu Range Rover
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a lansat de curand un nou produs, in speta modelul Q8, Audi nu are de gand sa se opreasca aici. Ba dimpotriva: compania germana lucreaza la o alta surpriza de proportii pentru BMW si Mercedes, potrivit Autocar.

In urma cu mai putin de patru saptamani, chiar la inceputul acestei luni, Audi anunta debutul primului Q8 din istoria companiei germane. Concurentul modelelor BMW X6 si Mercedes GLE Coupe coincide cu lansarea celui de-al 14-lea automobil diferit.

Vorbim, in acelasi timp, despre SUV-ul cu numarul cinci, cumparatorii avand in prezent la dispozitie inclusiv un Q2, un Q3, un Q5, dar si un Q7. Produselor respective li se alatura deja familiarele A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, TT si R8, fiecare cu diferite derivatii.

Tinand cont de acest aspect, se poate spune fara niciun fel de problema ca Audi are la momentul de fata o gama variata de produse, cu modele pentru toate gusturile, dar si buzunarele. Chiar si asa, oficialii companiei germane nu au de gand sa se opreasa aici.

Potrivit publicatiei Autocar, producatorul auto de lux din Ingolstadt ia acum in calcul si introducerea unui Q9. In cazul in care va si deveni realitate, respectivul SUV ar urma sa concureze impotriva actualelor Mercedes GLS si Range Rover, plus a viitorului X7 de la BMW.

Atunci cand a fost intrebat despre aceasta posibilitate, seful departamentului de design al companiei Audi nu a confirmat, insa nici informat ipoteza. Ce este drept, declaratia germanului Marc Lichte lasa o portita deschida: "Avem atat de multe idei, atat de multe idei...".

Inainte ca producatorul auto de lux din Ingolstadt sa vina pe piata si cu un Q9, intreaga planeta asteapta aparitia in showroom-uri a primului Q8. Dupa cum precizam inclusiv initial, concurentul modelelor BMW X6 si Mercedes GLE Coupe va fi disponibil initial la vanzare alaturi de doar doua motorizari turbo cu sase cilindri si capacitatea de trei litri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2018