Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era
Agilitate: spatiu si dinamism din abundenta Eficienta: o platforma tehnica complet noua cu motorizari noi si transmsie automata cu dublu-ambreiaj Siguranta: sistemul de avertizare asupra coliziunilor pe baza de radar este oferit standard, iar sistemul PRE-SAFE(r) este disponibil optional in premiera Senzational: valoarea coeficientului aerodinamic reprezinta noul etalon al clasei compacte
Distribuie pe Facebook
Noua Clasa B de la Mercedes-Benz a fost lansata oficial in Romania. Mult mai agila si mai eficienta si totusi la fel de confortabila si spatioasa ca intotdeauna, noua Clasa B este un autoturism complet. Inaltimea mai mica a caroseriei si pozitia de conducere mai inalta indica faptul ca noua Clasa B este un Sports Tourer foarte dinamic si placut la condus.

Noua Clasa B reprezinta un nou inceput pentru segmentul compact Mercedes-Benz atat in ceea ce priveste designul, cat si tehnologia folosita pentru aceste modele. Pentru noua Clasa compacta B sunt disponibile patru motorizari noi pe benzina si diesel, cu injectie directa si supraalimentare cu turbina, o transmisie automata cu dublu-ambreiaj precum si una manuala. Soferul este de acum ajutat de noi sisteme de asistenta, oferite in premiera pentru acest segment.

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era

Noua Clasa B consuma cu pana la 21% mai putin decat predecesorul sau

Consumul de carburant al noii Clase B este cu pana la 21% mai mic decat cel al fostei generatii. Toate noile propulsoare au fost dezvoltate in-house de catre Mercedes-Benz.. Ambele versiuni diesel (B 180 CDI BlueEFFICIENCY si B 200 CDI BlueEFFICIENCY) au acum un consum mediu de 4,4 litri pentru 100 de km parcursi fata de 5,2 litri, valoarea de consum a predecesorilor. B 180 CDI BlueEFFICIENCY obtine o valoare a emisiilor de CO2 de 115 g/km cu transmisia automata, o imbunatatire cu 21% a performantelor predecesorului sau. In ciuda performantelor dinamice mult mai bune, versiunile pe benzina B 180 BlueEFFICIENCY si B 200 BlueEFFICIENCY consuma acum in medie 5.9 litri pentru 100 km parcursi. Emisiile de CO2 sunt acum mai bune cu 12% (137 g si respectiv 138 g CO2/km).

Designul exterior: spatiu urias ascuns de forme foarte atractive

Noua Clasa B este un Sports Tourer Mercedes-Benz autentic, oferind spatiu foarte mare la interior si performante dinamice impresionante, demne de un model compact hatchback. Liniile originale ale designului exterior indica aceste lucruri din orice unghi al masinii. Partile frontale si cea posterioara beneficiaza de un design care subliniaza latimea masinii - grila motorului este foarte lata si proeminenta, iar farurile se prelungesc pe lateralele masinii, la fel ca in partea din spate unde stopurile din doua bucati unesc hayon-ul de lateralele masinii. Luneta este prelungita mult spre lateralele masinii iar hayonul ofera o deschidere ampla catre un portbagaj cu marginea de incarcare joasa. Privita din lateral, noua Clasa B impresioneaza prin fluiditatea designului, pasajele rotilor proeminente si linia plafonului care coboara usor spre spate.

Aerodinamica exemplara: valoare senzationala pentru coeficientul aerodinamic

Coeficientul aerodinamic al noii Clase B este impresionant - cd = 0.26, aceasta valoare ducand modelul Mercedes-Benz in topul segmentului sau. Chiar mai mult decat atat, pachetul tehnologic ce va fi disponibil la scurt timp dupa lansare - ECO Technology vine cu modificari care scad coeficientul si mai mult, la o valoare de 0,24.

Un nou concept: inaltime mai mica a caroseriei, dar spatiu interior mai mare

Aspiratiile dinamice inalte ale noii Clase B sunt exprimate perfect de noul design exterior cu o inaltime a caroseriei acum redusa la 1.557 milimetri. Noul model are o garda la sol mai mica cu cinci centimetri, iar inaltimea scaunelor fata de drum a fost scazuta cu 86 mm. Insa ca raspuns la feedback-ul primit din partea clientilor, pozitia de conducere a ramas mai inalta. Totusi, spatiul la nivelul capului a fost crescut, ajungand acum la 1.047 mm (fara acoperis panoramic) pentru pasagerii din fata. Pozitia de sedere mai dreapta, plus coborarea podelei interioare a masinii, a determinat crearea unui spatiu la nivelul genunchilor de 976 mm, ceea ce reprezinta o referinta in segment.

Noua Clasa B este disponibila optional cu sistemul EASY-VARIO-PLUS ce permite reorganizarea simpla si rapida a interiorului pentru a facilita transportul obiectelor voluminoase. Sistemul permite culisarea longitudinala a scaunelor din spate pe o cursa de 140 milimetri si astfel volumul portbagajului poate varia intre 486 si 666 litri. Scaunul pasagerului din dreapta poate fi culisat spre fata pentru incarcarea obiectelor foarte lungi.

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era

Designul interior: calitate superioara si startul unei noi ere Mercedes-Benz

Interiorul noii Clase B redefineste standardele segmentului compact. El este caracterizat de materiale de calitate foarte buna, finisaje ireprosabile cu o mare atentie pentru detalii si un design foarte modern. Optional, plansa de bord poate fi imbracata complet in piele ARTICO cusuta cu fir gros in culoare contrastanta. Personalizarea este posibila datorita celor patru pachete de dotari disponibile - Chrome, Sports, Exclusive si Night.

Piesa centrala de design este display-ul central, disponibil in doua dimensiuni - 147 si 178 mm diagonala. El pare sa pluteasca deasupra celor trei guri de ventilatie centrale, iar finisarea sa este foarte moderna si atractiva pentru atentia oricarui ocupant al masinii.

Volanul beneficiaza de un design nou si indiferent de echipare sau de model, el are o insertie cromata in spita centrala. Tabloul de bord este format din patru ceasuri rotunde, analogice cu acele asezate in dreptul orei 6 in pozitia de repaos. Scaunele au cusaturi in culoare contrastanta. Toate aceste detalii subliniaza caracterul sportiv al interiorului.

Partea tehnica: proiectata pentru atingerea maximului posibil de eficienta

Toate motorizarile Clasei B sunt noi, la fel si transmisia manuala si cea automata. Toate transmisiile si motorizarile au fost dezvoltate in-house de catre Mercedes-Benz si sunt produse la uzinele Unterturkheim si Hedelfingen din Stuttgart, Rastatt/Baden, Gaggenau/Baden si Kolleda/Thuringia. Sistemul ECO start/stop este prezent standard pe toate configuratiile motor/transmisie.

Noile motorizari pe benzina in patru cilindri, supraalimentate cu turbina sunt primele propulsoare din noua generatie de motoare cu cilindree mica dezvoltate de Mercedes-Benz (botezate intern M270). Ele sunt echipate cu a treia generatie a sistemului de injectie directa Mercedes-Benz, folosita pentru prima oara pentru clasa compacta Mercedes si pentru motoare mai mici de V8 si V6. Noile motoare au fost proiectate special pentru a putea fi montate atat transversal cat si longitudinal. In noua Clasa B ele sunt momentan disponibile in versiuni 1.6 cu 122 CP - B 180 sau 156 CP sub indicativul B 200. Cuplul maxim pentru fiecare versiune in parte este de 200 respectiv 250 Nm de la 1.250 rpm.
Noul motor diesel este de fapt o modificare a propulsorului OM651 montat pe Clasele C si S. Cilindreea a fost scazuta la 1.8 litri, iar in Clasa B acest motor a fost montat prima oara transversal. B 180 CDI dezvolta 109 CP si 250 Nm de la 1.400 Nm iar B 200 CDI are 136 CP si 300 Nm de la 1.600 rpm.

Odata cu lansarea noii Clase B, Mercedes-Benz introduce o alta premiera absoluta. Aceasta este primul model al marcii care va putea fi echipat cu noua transmisie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj 7G-DCT. Noua transmisie este foarte compacta ca dimensiuni, foarte versatila, fiind montata pe numeroase configuratii de motor, este echipata cu pompa de ulei electrica si suporta functia de start/stop. 7G-DCT schimba treptele rapid, lin si combina confortul unei transmisii conventionale automate cu eficienta transmisiilor manuale.

Noua transmisie manuala cu sase trepte pentru Clasa B este de asemenea o noutate si este foarte apropiata tehnic de 7G-DCT. Ea permite schimbari foarte line si usoare de trepte si are o masa proprie mica.

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era

Sasiul si suspensiile: sportivitate si rafinament pentru cel mai compact Sports Tourer al familiei

"Fascinant de agila" - astfel au definit pilotii nostri de teste noua Clasa B in timpul dezvoltarii sasiului si suspensiilor. Noul model este mult mai dinamic decat predecesorul sau datorita centrului de greutate pozitionat mai jos, noii punti spate cu suspensii independente cu patru brate si datorita sistemului ESP(r) Electronic Stability Programme imbunatatit. Pentru o si mai mare agilitate este disponibila optional o suspensie sport. Aceasta are un nivel mai coborat cu 20 de mm, amortizoarele sunt sport, iar sistemul de directie Direct-Steer este standard.

Directie: mecanica, asistata electric
Directia electro-mecanica a noii Clase B a fost reproiectata pentru mai multa usurinta si precizie in exploatare. Un sistem Direct-Steer este oferit standard impreuna cu pachetul sport. Sistemul de directie asistata electric imbunatateste decisiv eficienta consumului de energie deoarece functia de asistenta electrica foloseste energie doar cand soferul vireaza propriu-zis.
Un nou sistem de asistenta si franare de urgenta pentru evitarea coliziunilor din spate

In premiera absoluta in segmentul compact, Clasa B poate fi echipata cu un sistem de asistenta/avertizare asupra coliziunilor iminente, pe baza de radar. Masina are in echiparea standard acest sistem, impreuna cu sistemul adaptiv de franare Brake Assist. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST ofera atentionare vizuala si acustica si pregateste sistemul de franare pentru performanta maxima in cazul in care masina se indreapta periculos spre un alt autovehicul. Acest sistem are un impact semnificativ pentru reducerea accidentelor.

Iar asta nu este totul. Lista completa de sisteme de siguranta disponibile la modelele mai mari este acum preluata pentru Clasa B:

Asistent pentru faza lunga adaptiva (Adaptive Highbeam Assist)
Asistent pentru unghiul mort (Blind Spot Assist) si asistent pentru mentinerea pe banda de rulare (Lane Keeping Assist)
ATTENTION ASSIST (standard)
Asistent pentru limite de viteza (Speed Limit Assist)
Asistent activ la parcare (Active Parking Assist)
Functie HOLD a sistemului de franare
Asistent la plecarea din plan inclinat (Hill Start Assist)
LINGUATRONIC
Camera pentru mers cu spatele
DISTRONIC PLUS

Noua Clasa B de la Mercedes-Benz - clasa compact intra intr-o noua era

Premiera: Sistemul PRE-SAFE(r) este acum disponibil in clasa compacta

Sistemul PRE-SAFE(r) este acum disponibil in exclusivitate in clasa compacta pentru noua Clasa B. Iar acesta este un pas urias pentru raspandirea acestui sistem exclusivist, lansat pe Clasa S in 2002. PRE-SAFE(r) pretensioneaza centurile, inchide automat geamurile si trapa si repozitioneaza scaunul pasagerului din dreapta in cea mai favorabila pozitie in caz de impact. Pentru ocupantii din spate sunt oferite standard centuri pretensionate reglabile pe inaltime, iar airbagurile laterale sunt optionale. Recunoasterea automata a scaunului de copil si scaunele de copii integrate sunt disponibile de asemenea. Soferul si pasagerul sunt protejati de noi airbaguri laterale, care acopera intreaga parte laterala a corpurilor. Airbagurile cortina pentru cap sunt standard.

COMAND Online - sistemul multimedia cu acces Internet

Noua Clasa B ofera acces la Internet in masina, sistemul de comanda vocala LINGUATRONIC, doua sisteme de navigatie disponibile la preturi diferite si un sistem de control ergonomic, foarte intuitiv. Sistemul poate fi operat din controllerul rotativ, amplasat in fata cotierei dintre scaune, la fel ca la celelalte modele ale gamei Mercedes-Benz. Folosind COMAND Online, clientii pot accesa pagini de Internet sau pot folosi aplicatii preinstalate cum ar fi "Weather".

Viitorul este aici: conceptul modular "ENERGY SPACE"

Conceptul modular "ENERGY SPACE" dezvaluie faptul ca noua Clasa B este gata sa primeasca sisteme de propulsie cu energii alternative. Anumite componente ale podelei pot fi modificate pentru ca masina sa fie echipata, de exemplu, cu un motor electric, iar spatiul de sub bancheta din spate poate fi modificat pentru a putea adaposti bateriile unui sistem de propulsie hibrida sau electrica.

Preturile noii Clase B in Romania:
Model Pret de lista fara TVA (EUR) / Pret de lista cu TVA (EUR)
B 180 CDI BlueEFFICIENCY 20.900 / 25.916
B 200 CDI BlueEFFICIENCY 22.500 / 27.900
B 180 BlueEFFICIENCY 19.900 / 24.676
B 200 BlueEFFICIENCY 21.500 / 26.660


Mai multe detalii despre Mercedes-Benz se gasesc la adresele www.mercedes-benz.ro, www.media.mercedes-benz.ro si www.facebook.com/MercedesBenzRomania.

Distribuie pe Facebook
mai multe