Noua generatie a fost prezentata in fata publicului larg. POZE de la standul constructorului

Noua generatie a fost prezentata in fata publicului larg. POZE de la standul constructorului
  • Mercedes a lansat la Detroit o noua generatie a modelului G-Class
  • Off-roader-ul german arata la fel la exterior, dar e complet diferit la interior
  • Clientii vor avea initial la dispozitie doar un singur motor V8
Distribuie pe Facebook

Mercedes a lansat cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Detroit o noua generatie a legendarului G-Class.

Asa cum era de asteptat, off-roader-ul german pastreaza aspectul patratos al exteriorului, dar ofera numeroase dotari de ultima ora la interior. Inclusiv o configuratie cu doua display-uri color de 12.3 inch la nivelul panoului de bord, pe care am vazut-o si la S-Class.

De la S-Class provine, de altfel, si volanul multifunctional cu design in trei spite, in timp ce comenzile sistemului de climatizare au o alura de C-Class. Nu mai conteaza insa ce si de unde provine, clientii noului Mercedes G-Class urmand a avea parte de tot luxul din lume.

Mercedes G-Class - Poze reale

Mercedes G-Class - Poze reale

In functie de optiunile bifate, off-roader-ul german poate oferi si scaune cu masaj sau o instalatie audio care aduna laolalta nu mai putin de 16 difuzoare marca Burmester. Suficient pentru a da o petrece de neuitat... in salbaticie, departe de privirile furioase ale vecinilor.

Si daca tot veni vorba de acest aspect, trebuie precizat de la bun inceput ca noul Mercedes G-Class pastreaza cele trei diferentiale blocabile ale generatiilor anterioare. A trecut in schimb la o suspensie independenta pe puntea fata, combinata cu o punte spate rigida.

De altfel, suspensia off-roader-ului german a fost dezvoltata in colaborare cu specialistii diviziei AMG, rezultand astfel un plus de confort si manevrabilitate pe asfalt. Pana la urma-urmei, marea majoritatea a exemplarelor livrate nu va vedea niciodata vreun drum neasfaltat.

Mercedes G-Class - Poze reale

Mercedes G-Class - Poze reale

Intr-un final, despre noul Mercedes G-Class se mai poate spune si ca va fi disponibil initial la vanzare alaturi de o singura motorizare pe benzina. Este vorba, mai precis, despre o unitate V8 bi-turbo de patru litri si 422 CP, cuplata la o cutie automata cu noua rapoarte.

Nu exista niciun fel de informatie cu privire la performantele in linie dreapta ale off-roader-ului german, insa acesta ar trebui sa fie ajutat de cresterea cantitatii de aluminiu folosite la constructia sa. Prin aceasta metoda, inginerii au reusit sa scape de aproximativ 170 kg.

Cu importanta mentiune ca noul Mercedes G-Class este atat mai lung, cat si mai lat comparativ cu modelul pe care il inlocuieste. Mai precis, generatia prezentata cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Detroit a crescut cu 53, respectiv 121 milimetri.

Mercedes G-Class - Poze reale

Mercedes G-Class - Poze reale

Mercedes G-Class - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (46) Poze Mercedes G-Class - Poze reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2018