Noua generatie Mercedes-Benz GLA lansata cu motor de Renault si versiune AMG cu peste 300 CP

  • Doua motorizari initial
  • Portbagaj mai incapator si mai mult spatiu in spate
  • Versiune AMG cu 306 cai putere
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Stuttgart a publicat primele imagini si informatii oficiale cu privire la noua generatie GLA. Clientii vor avea la dispozitie si o versiune AMG cu peste 300 de cai putere.

Mercedes-Benz continua lansarile de SUV-uri. Dupa ce a prezentat, in urma cu cateva saptamani, primul SUV care poarta sigla Mercedes-Maybach, brand-ul din Stuttgart revine acum cu un SUV compact mai pentru toata lumea.

Mercedes-Benz GLA

Este vorba despre noua generatie GLA, care desi este mai scurta cu 14 milimetri decat modelul pe care il inlocuieste, propune un ampatament cu 30 de milimetri mai lung (2.699 mm) si o latime cu 30 de milimetri mai mare (1.804 mm). Deasemenea, inaltimea a crescut cu 104 mm la 1.507 mm, iar garda la sol este si ea mai mare cu 9 milimetri (143 mm).

Mercedes-Benz GLA

Totul pentru a le oferi pasagerilor din spate mai mult spatiu pentru picioare (+116 mm). Din pacate pentru sofer si pasagerul din fata, spatiul lor pentru picioare a scazut cu 18 milimetri.

Ca tot suntem la capitolul spatiu interior, volumul de incarcare al portbagajului este acum mai mare cu 14 litri: de la 421 la 435 litri.

Mercedes-Benz GLA

Design-ul exterior nu a suferit modificari majore iar habitaclul este similar cu cel disponibil pe cele mai recente modele Mercedes. Printre altele, GLA primeste asadar doua ecrane de 7 inch pentru instrumentarul de bord si sistemul de infotainment, sau doua de 10.3 inch optional, si sistemul multimedia MBUX cu comenzi vocale si un Head-up Display color.

Chiar daca ulterior gama de motorizari va fi cu siguranta mai diversificata, momentan clientii au la dispozitie doua motorizari.

Mercedes-Benz GLA

Versiunea de baza, GLA 200, este echipata cu un propulsor pe benzina de 1.33 litri, cu trei cilindri dezvoltat impreuna cu Renault-Nissan, care dezvolta 163 CP si 250 Nm cuplu. Masina atinge 100 de km/h in 8.7 secunde, viteza maxima este de 210 km/h iar sistemul de tractiune integrala este optional.

Mercedes-Benz GLA

Cealalta varianta este cea de performanta AMG 35 4Matic. Sub capota ei regasim un propulsor de 2.0 litri, pe benzina, care livreaza ambelor punti 306 CP si 400 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.1 secunde.

Mercedes-Benz GLA

Ca tehnologie, noua generatie Mercedes-Benz GLA va oferi cele mai recente sisteme de asistenta, inclusiv acea functie "car wash" care a debutat odata cu noul GLS.

Lansarea pe piata din Europa este programata pentru primavara anului viitor.

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Mercedes-Benz GLA
mai multe