Noua generatie Toyota Yaris, data in vileag de chinezi

Noua generatie Toyota Yaris, data in vileag de chinezi
  • Noua Toyota Yaris a debutat deja in China sub numele Vitz
  • Partea frontala seamana cu cea a lui Aygo
  • Proportiile generale au crescut in comparatie cu actualul model
Distribuie pe Facebook

Cea mai recenta iteratie a citadinei japonezilor de la Toyota a fost deja lansata pe piata din China sub numele Vitz. Clipul video alaturat detaliaza schimbarile suferite de modelul nipon, cu care europenii vor face cunostinta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

In ciuda incercarilor constructorului nipon de a o tine departe de ochii curiosilor, noua generatie a Toyotei Yaris apare de aceasta data intr-un clip video. Saptamana trecuta, aceasta a fost personajul principal in mai multe fotografii scapate pe internet.

2017 Toyota Vitz (Yaris)

Citadina tocmai a fost lansata pe piata din China sub numele Vitz, iar cu aceasta ocazie a fost publicat un video in care ne este detaliat design-ul exterior al modelului de clasa mica. Modificarile vor fi preluate si de versiunea europeana si observam in primul rand o parte frontala asemanatoare cu cea a modelului Aygo. Avem un spoiler fata si o grila sub forma literei X, blocuri optice cu un desen nou, dar si o parte posterioara usor schimbata, unde stopurile au devenit acum orizontale.

Ca si pana acum, noua Toyota Yaris va fi oferita in doua variante de caroserie, cu trei si cinci usi. Trebuie mentionat faptul ca cea cu trei usi va fi folosita si de varianta sportiva, care urmeaza sa fie dezvoltata de divizia de performanta Gazoo Racing.

2017 Toyota Vitz (Yaris)

In ceea ce priveste proportiile generale, modelul de clasa mica al niponilor are o lungime de 3845 mm, o latime de 1695 mm si o inaltime de 1500 mm. Cu alte cuvinte, acesta este cu 20 mm mai lung si cu 10 mm mai coborat decat generatia pe care o inlocuieste. Ampatamentul a crescut usor la 2510 mm, ceea ce inseamna ca habitaclul ofera spatiu suficient pentru 5 pasageri, iar portbagajul dispune de un volum de incarcare mai mare.

In ciuda acestor cresteri, constructorul japonez de automobile sustine ca noua Yaris este mai usoara decat modelul actual. Versiunea pe benzina ar urma sa cantareasca 1010 kilograme, iar cea hibrida 1110 kilograme.

2017 Toyota Vitz (Yaris)

Cea de-a patra generatie a Toyotei Yaris este asteptata sa debuteze pe piata europeana cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie, moment in care vom afla mai multe detalii si despre gama de motorizari.

Chiar si asa, se stie deja ca europenii vor beneficia la randul lor de versiunea hibrida, care intai de toate promite un consum mediu de numai 2,4 litri/100 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe