Noua Honda Civic Type-R se lanseaza in 2015

Noua Honda Civic Type-R se lanseaza in 2015
  • Noua Honda Civic Type-R se lanseaza in 2015
  • Propulsia va fi asigurata de un motor turbo, fie de 1.6, fie de 2.0 litri
  • Putere maxima va depasi 265 CP, tinta inginerilor japonezi fiind de 300 CP
Distribuie pe Facebook

Noua Honda Civic Type-R va ajunge in showroom-uri peste doi ani, alaturi de un nou vehicul electric. Totodata, un nou SUV compact este asteptat sa se alature gamei in viitorul apropiat. Informatiile vin de la Takanobu Ito, CEO-ul Honda.

Noua Honda Civic Type-R va fi dezvoltat special pentru piata din Europa, beneficiind de experienta brandului asiatic in World Turism Car Championship (Campionatul Mondial de Turisme). Ito vrea ca noul model sa detina recordul pentru cea mai rapida masina cu tractiune fata care inconjoara circuitul de la Nurburgring, insa pentru asta Type-R va trebui sa bata cele 8 minute si 7.9 secunde obtinute de Megane 265 Trophy.

Productie
Potrivit lui Dave Hodgetts, managing director Honda in Marea Britanie, noua Honda Civic Type-R va incepe testele pe circuitul de la Nurburgring in toamna acestui an, iar modelul va fi produs la fabrica Honda din Swindon, sud-vestul Angliei. Vanzarile vor incepe, astfel, undeva in anul 2015.

Motorizari
Noul model va fi pe gustul pasionatilor de adrenalina, urmand sa aiba cel putin 265 de cai putere, "tinta inginerilor fiind, totusi, de 300 de cai.", afirma Hodgetts. In ceea ce priveste motorizarea, se pare ca noul hot hatch asiatic va beneficia fie de motorul turbo de 1.6 litri folosit in WTCC, fie de unul mai mare, de 2.0 litri.

O noua gama
Odata cu noul Civic Type-R, Honda doreste sa isi reinnoiasca gama de automobile de performanta. "Vrem o gama care este perceputa ca fiind sportiva, insa cu modele practice care sa se afle sub ea", a explicat Dave Hodgetts.

Iar unul dintre aceste modele practice va fi tocmai noul SUV compact pe care compania asiatica se pregateste sa il lanseze. Acesta ar fi rivalul direct al lui Nissan Juke si este bazat pe platforma noii generatii Honda Jazz. Sefii Honda au confirmat si faptul ca peste doi ani un vehicul pe baza de hidrogen isi va face aparitia in piata, posibil succesor al FCX Clarity.

Prin aceste planuri, Honda doreste sa isi creasca cota de piata cu 60%, de la 23.9 milioane de clienti la 39 de milioane pana in 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2013