Noua masina cu 600 CP de la JAGUAR este tare scumpa la vedere. Productie limitata la doar 15 exemplare

Noua masina cu 600 CP de la JAGUAR este tare scumpa la vedere. Productie limitata la doar 15 exemplare
  • Productie limitata la 15 exemplare
  • Disponibile in patru nuante exterioare
  • Ajunge la 100 de km/h in 3.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Cel mai puternic model lansat vreodata de Jaguar, acel XE SV Project 8, primeste acum o editie speciala ceva mai "cuminte". Masina este propulsata de un V8 supraalimentat care dezvolta 600 de cai putere.

Publicul larg a facut pentru prima data cunostinta cu Jaguar XE SV Project 8 in urma cu doi ani, atunci cand constructorul britanic de automobile il prezenta ca fiind cel mai puternic model din istoria sa.

Sedanul cu motor V8 de 5.0 litri supraalimentat a confirmat numaidecat. Cei 600 de cai putere si elementele aerodinamice s-au dovedit pachetul perfect pentru a deveni cel mai rapid sedan din lume pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Au urmat mai apoi si alte performante etalon, pe Dubai Autodrome sau pe Laguna Seca din Statele Unite ale Americii.

Jaguar XE SV Project 8 Touring

Acum, Jaguar s-a gandit sa-l mai cuminteasca putin cu o editie speciala. Prima, si singura dealtfel, schimbare pe care o poti observa este lipsa aripii spate generoase, inlocuita aici de un spoiler mai discret.

Jaguar XE SV Project 8 Touring

Apasarea la sol generata de acel spoiler spate era importanta atat pe viraje cat si in linie dreapta. Fara aceasta, Jaguar XE SV Project 8 este ceva mai incet pana la 100 de km/h (3.4 versus 3.7 secunde). Viteza maxima a scazut si ea de la peste 320 de km/h la 300 de km/h.

Jaguar XE SV Project 8 Touring

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Jaguar va construit numai 15 exemplare XE SV Project 8 Touring ca si cel din imaginile alaturate, iar clientii vor putea alege din patru nuante pentru exterior: Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin si celebra British Racing Green.

Distribuie pe Facebook
mai multe