Noua masina de la Porsche are 700 de cai si este foarte scumpa la vedere. Doar 200 de norocosi o pot avea

Noua masina de la Porsche are 700 de cai si este foarte scumpa la vedere. Doar 200 de norocosi o pot avea
  • Porsche a lansat noul 911 GT2 RS Clubsport
  • Este versiunea de circuit a modelului GT2 RS
  • Productie limitata la 200 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a lansat cu ocazia Salonului Auto care se desfasoara momentan la Los Angeles o versiune de circuit a modelului 911 GT2 RS. Botezata 911 GT2 RS Clubsport, aceasta va fi replicata in numai 200 de exemplare.

Dupa o asteptare destul de lunga, Porsche a lansat cea de-a opta generatie a legendarului model 911 saptamana aceasta in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Insa la standul producatorului din Stuttgart mai poate fi admirat inca un model proaspat scos in lumina reflectoarelor.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Este vorba despre noul 911 GT2 RS Clubsport, sau mai simplu spus versiunea de circuit a modelului de strada 911 GT2 RS. Productia este limitata la doar 200 de exemplare, iar clientii tinta sunt amatorii de curse pe circuit (track-days). Asadar, vorbim despre o masina care nu este omologata pentru strada.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Primul lucru care iti capteaza atentia este aripa spate uriasa, iar mai apoi elementele aerodinamice si panourile de caroserie specifice masinilor de curse. Ne referim aici la plafonul cu trapa de evacuare sau capota din fata si capota motorului cu quick-release, toate confectionate din CFRP (plastic intarit cu fibra de carbon).

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Din punct de vedere tehnic, noua arma de circuit de la Porsche vine cu frane de inalta performanta (etriere cu sase pistoane si discuri de 390 de mm pe fata si de 380 mm pe spate), o transmisie automata cu sapte trepte si dublu-ambreiaj, o masa proprie de 1.390 de kilograme si un propulsor de 3.8 litri twin-turbo care livreaza puntii spate 700 de cai putere.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Interiorul este golit de toate accesoriile inutile. Avem aici un volan din carbon, o cusca de protectie, scaune scoica Recaro cu centuri de siguranta cu prindere in sase puncte, dar si cateva echipamente utile pe circuit. Nemtii de la Porsche au pastrat totusi aerul conditionat.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

"In anii urmatori, clientii nostri nu vor concura cu noul GT2 RS Clubsport doar in evenimentele de tip "track days" ci si in cadrul evenimentelor internationale dedicate motorsportului. Suntem in discutii avansate cu organizatorii de curse SRO," a declarat Dr. Frank-Steffen Walliser, vice-presedinte Porsche Motorsport.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Porsche 911 GT2 RS Clubsport
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2018