Noua Mazda CX-9 se lanseaza in premiera cu motor turbo pe benzina

Noua Mazda CX-9 se lanseaza in premiera cu motor turbo pe benzina
  • Primul SKYACTIV-G turbo optimizat pentru performanta, eficienta si raspunsul oferit soferului
  • Noul SUV de clasa medie trece intr-o alta liga; varianta cu sapte locuri va ajunge in SUA în primavara
  • Cel mai puternic motor ofera 250 cp
Distribuie pe Facebook

Mazda a dezvaluit astazi, la Los Angeles Auto Show, un nou motor si un nou model. SKYACTIV-G 2.5T, prima unitate turbo pe benzina SKYACTIV-G, a fost lansata odata cu noua Mazda CX-9, un SUV de clasa medie, care va intra in vanzare începand cu primavara anului viitor, in America de Nord.

SKYACTIV-G 2.5T este acum cel mai puternic motor din gama Mazda, producand pana la 184kW (250 CP) si 420 Nm în versiunea din America de Nord. Bazat pe motorul SKYACTIV-G 2.5 aspirat, oferit cu Mazda CX-5 si Mazda6, noul propulsor turbo cu injectie directa ofera acceleratie liniara si mai puternica, mai ales în regim de turatii joase si medii, împreuna cu un raspuns ideal oferit conducatorului. Avand o cilindree corecta, ca toate motoarele SKYACTIV, mai degraba decat una redusa, acesta depaseste, de asemenea, probleme specifice ale motoarelor turbo, cum ar fi performanta lenta ("lag-ul turbo") si a consumului de carburant de multe ori dezamagitor din lumea reala.

Mazda CX-9

Principalele elemente ale acestuia includ Mazda Dynamic Pressure Turbo, prima turbina din lume care maximizeaza performanta prin variatia nivelului de pulsatii de evacuare în functie de turatia motorului. Sistemul racit de recirculare a gazelor de esapament (EGR), permite intre timp motorului sa mentina raportul ideal aer-carburant, oferind cantitatea optima de oxigen necesara pentru arderea combustibilului – acest lucru intamplandu-se pe o gama larga de putere.

Mazda CX-9

Motorul va alimenta initial noua Mazda CX-9. Dezvoltat în primul rand pentru piata din America de Nord, SUV-ul de familie merge intr-o liga superioara, cu un interior premium spatios si confortabil, oferind spatiu pentru sapte pasageri, pe trei randuri de scaune. La exterior, este dotat cu cea mai recenta ilustrare a filosofiei de design premiat KODO – Sufletul Miscarii. si ca alte modele Mazda, a fost construita în jurul tehnologiei SKYACTIV, pentru a oferi o combinatie fara compromisuri, de performanta si eficienta, împreuna cu experienta de conducere specifica Mazda, Jinba Itai, inspirata de roadsterul emblematic

Mazda CX-9

Mazda CX-9

Mazda CX-9Mazda CX-9

Mazda CX-9

Mazda CX-9

Mazda CX-9

Mazda CX-9

Mazda CX-9Mazda CX-9Mazda CX-9

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Mazda CX-9
mai multe