Noua Mazda3 MPS soseste in 2016, tinteste spre VW Golf R

Noua Mazda3 MPS soseste in 2016, tinteste spre VW Golf R
  • Noua Mazda3 MPS va fi lansata pe piata in anul 2016
  • Hot-Hatch-ul japonez ar putea oferi un 2.5 turbo de 300 CP
  • Nu vor lipsi din peisaj nici cutia manuala sau tractiunea integrala
Distribuie pe Facebook

300 de cai putere si un sistem de tractiune integrala pot parea ceva de domeniul stiintifico-fantasticului atunci cand vine vorba de un hot-hatch non-european, insa presa japoneza ne asigura ca cei de la Mazda isi doresc cu ardoare sa sparga barierele conventionalului cu ajutorul noii Mazda3 MPS.

In ciuda faptului ca traim vremuri in care eficienta reprezinta subiectul principal printre marile companii automobile ale planetei, razboiul cailor putere este departe de a fi incheiat. Iar acest lucru se observa cel mai bine atunci cand privim inspre lumea supercarurilor insa, fie vorba intre noi, nici segmentul hot-hatch-urilor nu sta mai prost din acest punct de vedere. Ba din contra!

Asemeni rivalilor sai traditionali de la Ford, Opel, Renault, SEAT sau Volkswagen, modelul Mazda3 MPS promite sa ofere mai multa putere ca oricand odata cu debutul unei noi generatii, despre care se spune ca fi lansata pe piata in cursul anului 2016. De asemenea, tot conform publicatiilor japoneze, care citeaza surse din cadrul producatorului auto din Tara Soarelului Rasare, hot-hatch-ul nipon va mai gazdui pe lista sa cu specificatii tehnice - pe langa motorizarea turbo de 2.5 litri si aproximativ 300 CP, si un sistem de tractiune integrala.

Nu stim, sinceri sa fim, cat adevar se ascunde in spatele acestor informatii, insa stim - la fel ca si voi, de altfel - ca, in cazul in care aceste zvonuri vor deveni realitate, atunci urmatoarea generatie a modelului Mazda3 MPS va ocupa un loc fruntas in top celor mai atractie hot-hatch-uri ale industriei, caracteristicile sale urmand a-l transforma, de asemenea, intr-un concurent capabil sa lupte de la egal la egal cu Volkswagen Golf R. Cel putin teoretic.

Cum detaliile cu privire la versiunea de inalta performanta a automobilului japonez de clasa compacta se opresc pentru moment aici, reamintim ca "vechea" Mazda3 MPS se lauda cu o unitate supraalimentata (cu ajutorul unei turbine) de 2.3 litri si un total de 260 cai putere, livrati insa exclusiv puntii fata. Transmisia manuala cu sase rapoarte folosita pe-atunci ar putea fi utilizata si in cazul de fata - cu adaptarile necesare, bineinteles, asta daca nu cumva oficialii Mazda ne vor face o surpriza de proportii si vor echipa noua Mazda3 MPS cu o cutie cu dublu ambreiaj.

Mazda3 MPS - Ipoteza de designMazda3 MPS - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe