Noua Octavia a intrat in productie. Modelul ceh este de 10 ani masina "straina" preferata a romanilor

Noua Octavia a intrat in productie. Modelul ceh este de 10 ani masina "straina" preferata a romanilor
  • Noua Octavia a intrat in productie
  • Vor fi asamblate circa 1.150 de exemplare pe zi
  • Uzina din Mlada Boleslav a fost modernizata
Distribuie pe Facebook

Skoda anunta ca noua generatie Octavia tocmai a intrat pe linia de asamblare a uzinei principale din Mlada Boleslav. Modelul compact poate fi comandat, in premiera, in doua versiuni plug-in hybrid.

Dupa un facelift care a starnit foarte multe controverse, in mare parte din cauza design-ului partii frontale, Skoda Octavia a primit la inceputul acestei luni o noua generatie. Mai mare, mai moderna la interior si cu propulsoare care sa-i multumeasca chiar si pe cei care vor sa protejeze mediul inconjurator.

Productie Skoda Octavia

Acum, la nici patru saptamani distanta, modelul compact al cehilor a intrat pe linia de asamblare a uzinei principale din Mlada Boleslav. Reprezentantii Skoda sustin ca vor produce aproximativ 1.150 de exemplare pe zi, astfel ca productia anuala sa fie de circa 400.000 de unitati.

Pentru asta, uzina a fost modernizata cu tehnologii noi, roboti mai performanti iar statiile de lucru ale muncitorilor sunt acum mai ergonomice.

Productie Skoda Octavia

Michael Oeljeklaus, membru in consiliul de administratie al Skoda pentru departamentul de productie si logistica, a declarat ca "Startul productiei noii Octavia la Mlada Boleslav marcheaza inceputul unui nou capitol in istoria plina de succes a modelului nostru de referinta. Am investit in renovarea liniilor de productie si asta ne permite sa producem cea mai buna Octavia din istoria de 60 de ani."

Oficialul nu a exagerat cu nimic atunci cand a spus ca Octavia este un model de succes si de referinta pentru Skoda, in conditiile in care in ultimii 60 de ani au fost produse aproximativ 6.5 milioane de exemplare.

Productie Skoda Octavia

In plus, Octavia este cea mai vanduta masina pe mai multe piete europene iar in Romania este cea mai vanduta masina de import de aproape 10 ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe