Noul 3008 este cel mai tare din parcare. Cel putin asta sustin francezii modesti de la Peugeot

Noul 3008 este cel mai tare din parcare. Cel putin asta sustin francezii modesti de la Peugeot
  • Noul Peugeot 3008 a fost lansat la Salonul Auto de la Paris
  • Modelul francez a suferit mai multe modificari, printre care trecerea la o caroserie de tip SUV
  • Oficialii Grupului PSA sunt de parere ca aceste modificari situeaza noul 3008 deasupra adversarilor din segment
Distribuie pe Facebook

Sefii Grupului PSA Peugeot-Citroen sunt de parere ca nou-lansatul 3008 este cu mult deasupra adversarilor din segment.

Dupa o serie de fotografii si video-uri cu noul 3008, constructorul francez Peugeot a prezentat monovolumul transformat in SUV la Salonul Auto de la Paris. Chiar daca a debutat in compania altor doua premiere mondiale, noul 3008 a furat toate privirile.

Acesta este construit pe platforma EMP2, este cu 100 de kilograme mai usor decat generatia pe care o inlocuieste, si impresioneaza printr-un design diferit fata de orice model Peugeot de pana acum.

SUV-ul compact este caracterizat de o capota lunga si sculptata, lumini LED, o grila impozanta, jante pe 18 inch, garda la sol ridicata si o gama de motorizari care include 2 propulsoare pe benzina si 2 diesel. In ciuda acestor imbunatatiri si a preferintelor publicului tinta, noul Peugeot nu va dispune de versiuni cu tractiune integrala.

Mai marii Grupului PSA sustin insa ca modificarile pe care le-a primit 3008 sunt mult mai adanci, si ca situeaza modelul francez alaturi de masini pozitionate in partea de sus a segmentului.

Carlos Tavares, CEO-ul PSA, a declarat ca "Noul 3008 nu este cu nimic inferior modelelor unor marci cu o pozitionare de piata premium." Aceasta declaratie vine la putin timp dupa ce Maxime Picat, presedintele PSA Europa sustinea ca "3008 este mai bun decat Volkswagen Tiguan si BMW X1."

Noi tindem sa credem ca aceste afirmatii au fost facute in graba, probabil impulsionati de lansarea noului model la Paris, si ca Peugeot-ul 3008 isi va dovedi adevarata valoare odata ce va fi lansat la nivel european in aceasta toamna.

Distribuie pe Facebook
mai multe