Noul Ariel Atom 3S are un motor turbo de 365 CP

Noul Ariel Atom 3S are un motor turbo de 365 CP
  • Ariel prezinta noul Atom 3S
  • Modelul are un motor 2.4 turbo
  • 365 CP si 420 Nm numara valorile maxime
Distribuie pe Facebook

Vesti bune pentru fanii Ariel Atom. Impresionantul model sport din Marea Britanie este acum disponibil la vanzare si intr-o versiune 3S, ce gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de 2.4 litri si 365 cai putere.

Exista numeroase optiuni pentru cei care cauta performante notabile sub 100.000 de dolari, insa nici un alt automobil nu este capabil sa ofere aceleasi senzatii pe circuit si / sau in afara acestuia precum britanicul Ariel Atom 3.

Pus in miscare de un motor aspirat de 2.4 litri si 230 CP, celebrul model sport promite in schimbul unei sume de 64.500 dolari o acceleratie de la 0 - 96 km/h in 2.9 secunde, greutatea mai mica de 700 kilograme si lipsa parbrizului (si nu numai) amplificand experientele traite la volan.

Iar asta-i doar inceputul. Acelasi Ariel Atom 3 poate fi acum servit si intr-o versiune S, propulsorului de provenienta Honda fiindu-i atasat un sistem de supraalimentare dotat cu turbina. Rezultatul? Nici mai mult, nici mai putin de 365 cai putere si 420 Newton-Metri!

Ariel Atom 3S

Ariel Atom 3SAriel Atom 3SAriel Atom 3S

Din pacate, oficialii britanici nu au anuntat si modul in care se prezinta timpul necesar sprintului 0 - 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, acestia precizand in schimb ca pretul de pornire a urcat pana la aproximativ 90.000 dolari.

Pe langa surplusul considerabil de putere, noul Ariel Atom 3S mai propune si un sistem de control al tractiunii cu cinci setari diferite, suspensie pushrod cu amortizoare ajustabile sau sistem de franare accesorizat cu etriere Alcon in patru pistoane.

In ceea ce priveste transmisia, viitorii clienti au la dispozitie un total de trei optiuni diferite, precum o cutie manuala cu sase rapoarte scurte sau normale, respectiv o unitate secventiala cu padele montate in spatele volanului.

Volan care, dupa cum ai putut vedea deja, "ascunde" si un sistem de infotainment cu ecran LCD pentru afisarea tuturor informatiilor vitale - printre care turatia motorului, viteza cu care se ruleaza, nivelul combustibilului, temperatura uleiului si asa mai departe.

Fiind dezvoltat de TMI Autotech, partenerul Ariel in SUA, noul Atom 3S va fi comercializat cel mai probabil exclusiv pe piata din SUA. Din pacate!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ariel Atom 3S
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Octombrie 2014