Noul Audi A3 Cabriolet, dezvaluit oficial

Noul Audi A3 Cabriolet, dezvaluit oficial
  • Audi dezvaluie noua generatie A3 Cabriolet
  • Modelul debuteaza la Frankfurt Motor Show 2013
  • Vanzarile demareaza inainte de sfarsitul acestui an
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Germanii de la Audi au publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noul Audi A3 Cabriolet, automobil ce va debuta in premiera mondiala in cursul acestei saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Urmand a fi disponibil la vanzare inainte de sfarsitul acestui an, la un pret de pornire de 31.700 euro, noul Audi A3 Cabriolet promite atat un plus de spatiu interior, cat si un minus in dreptul greutatii proprii comparativ cu predecesorul sau. Intr-o alta ordine de idei, ultima generatie a modelului de clasa compacta din Ingolstadt masoara 4.42 metri in lungime si 1.79 metri in latime - de la 4.24, respectiv 1.77 metri, in timp ce ampatamentul sau a crescut de la 2.58 la 2.60 metri.

Audi A3 Cabriolet

De asemenea, portbagajul noului Audi A3 Cabriolet se lauda acum cu o capacitate de incarcare de pana la 287 de litri - un plus de aproximativ 60 de litri comparativ cu ceea ce ofera vechiul model, ultima generatie a automobilului german de clasa compacta impresionand si prin cele minus 50 de kilograme din dreptul greutatii proprii - o reducere ce se datoreaza in special utilizarii platformei modulare MQB si a unor componente realizate din aluminiu.

Audi A3 Cabriolet

In ceea ce priveste paleta de motorizari, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie o varietate larga de propulsoare diesel si pe benzina, noul Audi A3 Cabriolet fiind livrat, in mare parte, in compania acelorasi unitati precum celelalte versiuni ale gamei de modele. Astfel, concurenta se va da intre un 1.4 TSI de 140 CP, un 1.8 TSI de 180 CP, respectiv un 2.0 TDI de 150 CP.

Audi A3 Cabriolet

Ulterior, clientii vor putea opta si pentru un 1.6 TDI de 110 CP sau o varianta de inalta performanta S3, pusa in miscare de un turbo de doi litri si 300 cai putere. In functie de motorizarea aleasa, ultima generatie a cabrioletului compact poate fi inzestrat fie cu o cutie manuala in sase rapoarte, fie cu o transmisie automata S tronic, cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

Audi A3 Cabriolet

Pe plan estetic, noul Audi A3 Cabriolet se bucura in mare parte de aceleasi linii si forme precum versiunea in patru usi, singura diferenta notabila intre cele doua automobile fiind data de plafonul retractabil, realizat din material textil si capabil sa se faca nevazut in mai putin de 18 secund, proaspat aparut in peisaj.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi A3 Cabriolet
mai multe